For 75 år siden måtte en rekke tapre helter kjempe seg gjennom piggtråd, landminer og fiendtlig ild. Målet var et fritt europa. Denne hendelsen er en av de viktigste i europeisk historie, og vi skylder en stor del av vår frihet til de allierte styrkene som satte livet på spill den avgjørende D-dagen.

Krügerrand 2019 blir i samarbeid med samlerhuset utgitt i en eksklusiv D-dag utgave. Mynten er preget i høyeste pregekvalitet - proof og har et svært begrenset opplag. Mynten har en unik inngravering - MCMXLIV som tilsvarer 1944 i romertall til minne om 75 år siden den historiske dagen. 
For norsk del deltok flere tusen norske soldater, både krigsseilere og marinesoldater. Krigsseilerne deltok i handelsflåten med 43 norske skip. I tillegg deltok den norske marinen med ti fartøy. To av dem var søsterskipene "Stord" og "Svenner" som begge deltokk med både eskorte og bombing av tyske mål. Også i luften hjalp Norge til med totalt to jagerflyskvadroner. D-dag invasjonen betød begynnelsen på slutten for andre verdenskrig, fra Normandie kunne de allierte gå videre inn i Europa til Paris og Belgia før invasjonen av Tyskland var et faktum. 

Verdenskjent, klassisk og ikonisk

Krügerrand var verdens første i sitt slag da den første gang kom ut som handelsmynt i 1967, siden har Krügerrand vært en interenasjonal storsukse. Historien til Krügerrand begynnte imidlertid nesten et århundre tidligere. 
i juni 1884 ble det nemlig klart at gamle legender om en enorm gullåre i fjellkjeden Witwatersrand i Sør-Afrika var sanne. Funnet vakte stadig større oppsikt også utenfor landets grenser. Gullrushet funnet satte i gang blir sett på som verdens største hittil. Gullgravere strømmet til og myndighetene satte av et lite område som leir for de mange lykkejegerne. I dag har dette lille provosoriske området blitt til storbyen vi i dag kjenner som Johannesburg.

Sikre deg:

- Et ikon blandt verdens gullmynter
- Preget i 22 karat rent Sør-Afrikansk gull
- Beste samlekvalitet
- Eksklusiv utgave kun tilgjengelig hos samlerhuset
- Strengt begrenset opplag

Den forbudte mynt fra verdens største gullnasjon

Krügerrand myntene var lenge forbudt å importerer til en rekke land - deriblandt Norge. Årsaken var selvsagt det forhatte Apartheid-regimet, straffen for import av Krûgerrand gikk under lov om økonomisk boikott av sør afrika. Brudd på denne loven kunne straffes med bøter eller fengel inntil seks måneder eller begge deler. 
Heldigvis for samlere ble boikotten opphevet når apartheidregimet falt i 1994, og dermed kan du nå på lovlig vis eie din egen Krügerrand i gull!

Sikre deg Krügerrand i dag - kun et fåtall tilgjengelig! 

Kontakt vår kundeservice på 0 25 50 om du ønsket å dele opp beløpet i rentefrie avdrag. 

Spesifikasjoner
Utgivelsesland:
Sør-Afrika
Utgivelsesår:
2019
Metall:
91,67% gull
Kvalitet:
Beste proof kvalitet
Diameter:
22 mm
Vekt:
8,48 g