Nå kan du sikre deg en norsk 1-krone nødseddel fra krigens dager, tatt med av tyske soldater ut av landet i 1945. Nødseddelen fra krigen er ribbet for referanser til det norske kongehus, norsk riksvåpen eller andre norske symboler. Vi har sortert sedlene og tilbyr kun sedler i pent sirkulert kvalitet, og har kun 42 sedler tilgjengelig!

Du kan sikre deg;

  • Historisk norsk seddel fra krigen
  • 1-krone nødseddel utgitt i perioden 1940-1950
  • Én av de 42 nødsedlene vi har klart å få tak i
  • Informative og historiske albumsider om seddelen
  • Innleder samlingen ”Norske Sedler”
  • Kostnadsfritt album i løpet av samleperioden
  • Bestill før 21. desember - Få boken "Penger av papir" (verdi 299 kr) GRATIS

Få med bok ved å bestille før 21. desember!
Bestill din 1-krone krigsseddel, i sirkulert utgave for 495 kr før 21.12.2020, og vi gir deg boken "Penger av Papir" til en verdi av 299 kr - GRATIS! Boken prøver å gi svar på spørsmål som - Hvordan oppsto pengesedlene? Hvordan ser vi på sedler? Hvem bestemmer hvordan sedler skal se ut? Hvem lager dem? Hvordan lages dem?, og er skrevet av Hans Christian Erlandsen som er cand.mag. med historie og sammfunnsfag.

Krigsseddel full av historie!

Vi leverer seddelen på en praktisk albumside for trygg og god oppbevaring. Her kan du også lese mer om denne seddelen. Historien bak seddelen er spesielt interessant. Da Norge ble beleiret i 1940 besluttet tyskerne raskt at alt tilgjengelig kobber og nikkel skulle gå til rustningsindustrien. Det ble forbud mot produksjon av 1-krone mynter på myntverket i Kongsberg. I stedet ble det besluttet at 1- kronen skulle utgis i form av seddel. Sedlene ble av den grunn beskrevet som «nødseddel».

Nødseddelen fra krigen er ribbet for referanser, men vi får glede oss over det vi kan: Heldigvis har ikke sedlene nazisymboler av noe slag. Det var generelt sett stor skillemyntmangel under den andre verdenskrig, noe som i tillegg til metallknappheten skyltes at folk samlet alle skilllemyntene de kom over, og det oppstod mange nødløsninger. Gjeldende kronestykker var imidlertid løsningen papirpenger i to valører, 1-krone og 2-kroner. Det var gått 15 år siden de forrige nødsedlene sirkulerte. Det enkleste da behovet for mer valuta meldte seg, var å produsere sedler som i hovedsak lignet på de første utgavene, og resultatet ble de samme fargene, og tilnærmet samme størrelse. Men man la litt mer arbeid i det denne gang.

Stor interesse for sedler
Gjennom Samlerhusets samling ”Norske Sedler” kan du bli nærmere kjent med norsk seddelhistorie. Samlingen inneholder sedler brukt i Norge fra 1901 og frem til våre dager. Norske sedler er et spennende samleområde i sterk vekst. Fordi det har gått lang tid mellom hver ny seddelrekke fra Norges Bank er omfanget på en slik samling ganske begrenset. Sikrer du deg «uslingen» til kun 495 kr innleder du samtidig samlingen «Norske Sedler». Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid. 
 
Ønsker du å eie en 1-krone nødseddel fra krigen - så anbefaler vi å benytte anledningen før 21. desember - og du mottar GRATIS bok!

Spesifikasjoner
Pålydende:
1-krone
Utgivelsesår:
1940-1950
Kvalitet:
God samlekvalitet
Advers:
Sort trykk på blågrønn bakgrunn. Inndelt i to felt med ornamental ramme. Valørangivelse i venstre felt. Norges Bank, En Krone og hovedkasserers signatur i høyre felt
Revers:
Blågrønt trykk. Vignett med valørangivelse 1 krone
Vannmerke:
Hvitt sortfibret papir uten vannmerke
Format:
100 x 64 millimeter
Signatur:
Norges Banks Hovedkasserer. I perioden 1940-1945 var dette Gerhard Meldahl Nielsen, i perioden 1946-1950 Erik Thorp

Norske sedler i historisk perspektiv
Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler med høyt pålydende til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset. Hvis du sikrer deg “uslingen” innleder du Samlerhusets samling «Norske sedler». Denne inneholder sedler brukt i Norge fra og med forrige århundreskifte. Det går lang tid mellom hver gang Norges Bank skifter ut seddelrekken vår, så en slik samling er ikke så omfattende som man skulle tro, og fortsatt relativt overkommelig i pris. Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.

Informative albumsider og kostnadsfritt album
Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside,hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1.    Jeg kan sikre meg en ettertrakted krigsseddel - 1 krone nødseddel utgitt i perioden 1940-1950 for kun 495 kr. Seddelen er i god samlekvalitet.

2.    Bestiller jeg 1 krone nødseddel via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil videre myntleveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Gaven: boken "Penger av Papir" verdi 299 kr vil bli ettersendt deg etter betalt faktura.

3.    Sikrer jeg meg seddelen innledes samtidig samlingen "Norske sedler".

4.    Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

5.    De ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr.

6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.

7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg betaler selv returporto om jeg velger å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.