Du kan nå sikre deg den aller første 1-øremynten preget i det selvstendige Norge - for KUN 49 kr!

I 1905 ble Norge uavhengig av Sverige, og følgelig ble denne 1-øremynten en historisk førsteutgave. Den er både den første av sin sort preget i det frie Norge, og den første 1-øremynten preget under den nye myntherren, kong Haakon VII. Øremynten ble preget med kronet riksvåpen og kong Haakon VIIs monogram. Endelig var alle henvisninger til Sverige fjernet og Norge kunne glede seg over helnorsk 1-øre!


For kun 49 kroner kan du glede deg til dette:

  • Det selvstendige Norge og kong Haakon VIIs aller første 1-øre
  • En 115 år gammel norsk originalmynt - den første "helnorske"
  • Uforpliktende innledning til samlingen «Norske ører i bronse»

En sjelden 1-øre i bronse

Kong Haakon VIIs aller første 1-øre fra ble kun preget i 1906 og 1907, før den ble erstattet av en ny variant fra 1908. Derfor er mynten i dag blant våre sjeldneste 1-ører, og 1-øren med desidert kortets levetid. 


Vi har begrenset med utgaver av den historiske førsteutgaven tilgjengelig, så bestill allerede nå for å sikre deg ett eksemplar!

Spesifikasjoner
Pålydende:
1-øre
Årstall:
1906
Metall:
Bronse
Konge:
Haakon VII
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Kvalitet:
God samlekvalitet
Diameter:
16 mm
Vekt:
2,00 gram
Utgivelsesland:
Norge

Få prioritert tilgang til norske ører i bronse

Kong Haakon VIIs 1-øre i bronse fra 1906 innleder uforpliktende samlingen «Norske ører i bronse». Samlingen består av samtlige øremynter i valørene 1 -, 2- og 5-øre fra perioden 1875 – 1921, i tillegg inkluderer samlingen de ettertraktede øremyntene i jern som ble utgitt fra 1917 til 1920. Alle myntene i samlingen er preget ved Myntverket på Kongsberg, mens Norge var en del av Den skandinaviske myntunion. Samlingen er en stor del av Norges mynthistorie og helt unik i sitt slag.

Et nytt og spennende samleområde

De siste årene har stadig flere samlere begynt å få øynene opp for de norske bronsemyntene, utgitt i perioden 1875 – 1921. Den økte interessen for norske ører i bronse merkes og mange av bronsemyntene blir stadig vanskeligere å få tak i. Vi anbefaler deg derfor å begynne å samle på norske ører i bronse nå, før tilgangen blir vanskelig!

Ingen bindingstid

Som samler med prioritert tilgang får du tilsendt norske ører i bronse cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

Kostnadsfritt myntskrin

I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Vår normal pris for myntskrinet er 400 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1. Jeg kan sikre meg Kong Haakons første 1-øre i bronse fra 1906 for kun 49 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for mynten. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2. Bestiller jeg 1 øre 1906 fra Oscar II via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes ut fra oss. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon eller epost vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

3. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen Norske Ører i Bronse fra perioden 1875 – 1921.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i bronse ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle myntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere mynter.

5. Prisen for de andre bronsemyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, mot at jeg selv dekker returporto. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra prioritetslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrefristloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.