Kong Haakon VIIs aller første 1-øre!
Den første 1-øren som ble preget etter Norges uavhengighet fra Sverige i 1905 ble preget i 1906. Denne aller første utgaven ble forsynt med kronet riksvåpen og Kong Haakon VIIs monogram. Endelig var alle henvisninger til Sverige fjernet og Norge kunne glede seg over helnorsk 1-øre!

For kun 49 kroner kan du nå sikre deg:

  • Kong Haakon VIIs aller første 1-øre!
  • 112 år gammel norsk originalmynt
  • Originalmynt preget ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg
  • Uforpliktende innledning til samlingen "Norske ører i bronse"
  • Du vil motta et spesiallaget skrin sammen med samlingen , verdt 400 kroner - helt uten ekstra kostnad
  • 30 dager full returrett

En sjelden 1-øre i bronse
Kong Haakon VIIs aller første 1-øre fra ble kun preget i 1906 og 1907, før den ble erstattet av en ny variant fra 1908. Derfor er mynten i dag blant våre sjeldneste 1-ører, og 1-øren med desidert kortets levetid.

Historisk 1-øre i bronse som sirkulerte i Norge under 1. verdenskrig
Kong Haakon VIIs 1-øre fra 1906 sirkulerte fortsatt i Norge, mens 1. verdenskrig herjet på kontinentet. Som følge krigen ble de norske bronsemyntene i årene 1917 til 1920 utgitt i jern, og det ble innført et forbud mot å føre gull og skillemynt ut av Norge. Til tross for at de skandinaviske landene forholdt seg nøytrale, kom første verdenskrig til å ryste Den skandinaviske myntunion alvorlig. Da freden kom var myntunionen og dens myntkonvensjon så og si oppløst, selv om den, pussig nok, aldri blitt formelt oppsagt av partene. Merk:
 Det er ikke ofte vi har mulighet til å tilby denne mynten til nye samlere. Vi har kun et bergenset antall mynter tilgjengelig og anbefaler rask bestilling!

Spesifikasjoner
Pålydende:
1-øre
Årstall:
1906
Metall:
Bronse
Konge:
Haakon VII
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Kvalitet:
God samlekvalitet
Diameter:
16 mm
Vekt:
2,00 gram
Utgivelsesland:
Norge

Få prioritert tilgang til norske ører i bronse!
Kong Haakon VIIs 1-øre i bronse fra 1906 innleder uforpliktende samlingen «Norske ører i bronse». Samlingen består av samtlige øremynter i valørene 1 -, 2- og 5-øre fra perioden 1875 – 1921, i tillegg inkluderer samlingen de ettertraktede øremyntene i jern som ble utgitt fra 1917 til 1920. Alle myntene i samlingen er preget ved Myntverket på Kongsberg, mens Norge var en del av Den skandinaviske myntunion. Samlingen er en stor del av Norges mynthistorie og helt unik i sitt slag.


Et nytt og spennende samleområde!
De siste årene har stadig flere samlere begynt å få øynene opp for de norske bronsemyntene, utgitt i perioden 1875 – 1921. Den økte interessen for norske ører i bronse merkes og mange av bronsemyntene blir stadig vanskeligere å få tak i. Fortsatt er myntene overkommelige i pris, og vi anbefaler deg derfor å begynne å samle på norske ører i bronse nå, før tilgangen blir vanskelig!

Ingen bindingstid
Som samler med prioritert tilgang får du tilsendt norske ører i bronse cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

Kostnadsfritt myntskrin!
I løpet av samle-perioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Vår normal pris for myntskrinet er 400 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1. Jeg kan sikre meg Kong Haakons første 1-øre i bronse fra 1906 for kun 49 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for mynten. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Bestiller jeg Kong Haakon VIIs aller første på Samlerhusets nettsider, kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for originalmynten som innleder en samling vil videre leveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon eller epost, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. 1-øren sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen Norske Ører i Bronse fra perioden 1875 – 1921.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i bronse ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle myntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere mynter.

5. Prisen for de andre bronsemyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, mot at jeg selv dekker returporto. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra prioritetslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrefristloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.