Da første verdenskrig brøt ut i 1914 medførte det stigende etterspørsel etter metall  til rustningsindustrien, og  I 1917 ble de norske 1, 2 og 5 ørene i bronse for aller første gang erstattet med krisemetallet jern. Nå kan du sikre deg en av disse svært ettertraktete myntene! Vi tilbyr nå Kong Haakon VIIs 1-øre i krisemetallet jern fra 1918 til kun 49 kroner fraktfritt tilsendt.

For kun 49 kroner kan du nå sikre deg:

  • Kong Haakon VIIs 1-øre i krisemetallet jern
  • Utgitt i kjølvannet av første verdenskrig
  • Preget ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg
  • Uforpliktende innledning til samlingen med andre er øremynter i jern og bronse fra 1875 - 1921
  • Du vil motta et spesiallaget skrin sammen med samlingen , verdt 400 kroner - helt uten ekstra kostnad
  • 30 dager full returrett

Historisk øremynt som markerte slutten for sølv og gullmyntenes tid i Norge!

Som følge av første verdenskrig ble de norske bronsemyntene erstatet med jern , og det ble innført et forbud mot å føre gull og skillemynt ut av Norge. Til tross for at de skandinaviske landene forholdt seg nøytrale, kom første verdenskrig til å ryste Den skandinaviske myntunion alvorlig. Da 1-øren i krisemetall fra 1918 ble preget,  var myntunionen og dens myntkonvensjon så og si oppløst, selv om den, pussig nok, aldri blitt formelt oppsagt av partene.


Sjelden mulighet!
Det er sjelden vi har hatt mulighet til å tilby våre samlere Kong Haakon VIIs 1-øre i krisemetallet jern fra 1918. Vi anbefaler deg å bestille omgående for å sikre deg et eksemplar. Innenfor det begrensede antallet mynter vi har tilgjengelig prioriteres ordrer i innkommende rekkefølge!

Få prioritet tilgang til norske ører i bronse!
Kong Haakon VIIs 1-øre i krisemetallet jern fra 1919 innleder uforpliktende samlingen «Norske Ører i Bronse». Samlingen består av samtlige øremynter i valørene 1 -, 2- og 5-øre fra perioden 1875 – 1921, i tillegg inkluderer samlingen de ettertraktede øremyntene i jern som ble utgitt fra 1917 til 1920. Alle myntene i samlingen er preget ved Myntverket på Kongsberg, mens Norge var en del av Den skandinaviske myntunion. Samlingen er en stor del av Norges mynthistorie og helt unik i sitt slag.

Et nytt og spennende samleområde!
De siste årene har stadig flere samlere begynt å få øynene opp for de norske bronse- og jernmyntene, utgitt i perioden 1875 – 1921. Den økte interessen for norske ører i bronse merkes og mange av bronsemyntene blir stadig vanskeligere å få tak i. Fortsatt er myntene overkommelige i pris, og vi anbefaler deg derfor å begynne å samle på norske ører i bronse nå, før tilgangen blir vanskelig!

Ingen bindingstid
Som samler med prioritert tilgang får du tilsendt norske ører i bronse og jern cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

Kostnadsfritt myntskrin!
I løpet av samle-perioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Vår normal pris for myntskrinet er 400 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1. Jeg kan sikre meg Kong Haakons 1-øre i krisemetallet jern fra 1918 for kun 49 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for mynten. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen Norske Ører i Bronse fra perioden 1875 – 1921.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i bronse ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle myntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere mynter.

5. Prisen for de andre bronsemyntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr.

6. . Bestiller jeg 1-øren i krisemetallet jern fra Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når samleobjektet sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil videre myntleveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

7. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

8. Jeg har alltid 30 dager returrett, mot at jeg selv dekker returporto. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrefristloven.

9. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

10. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
1-øre
Metall:
Jern
Konge:
Haakon VII
Årstall:
1918
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Land:
Norge
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Diameter:
16 mm
Vekt:
1,74 gram