Del av gulltransporten - "Den tunge bagasje"

Tilsvarende gullmynter som den du nå kan sikre deg var del av den dramatiske gulltransporten som ble igangsatt etter det tyske angrepet på Norge i 1940. På heltemodig vis greide norske motstandsmenn å få gullmyntene og barrene ut av Norges Banks hvelv i grålysningen den 9. april, god hjulpet av kaoset som oppsto på tysk side som følger av senkingen av Blücher samme natt.

Vi er stolte over å kunne tilby:

  • En viktig gullmynt sett med norske øyne
  • Gullmynt preget i 90 % gull - Internasjonal gullstandard 
  • Tilsvarende gullmynter var del av den norske gulltransporten 
  • En over 140 år gammel original finsk 10 markkaa i gull! - Leveres med skrin og historiehefte

Ønsker du å dele beløpet i rentefrie rater kan du enkelt gjøre det.

Om du liker å samle på gullmynter, krigshistorie, gullvalører eller generelt nordisk gull passer denne finske gullmynten perfekt for deg! Vi anbefaler å bestille raskt om du ønsker prioritert tilgang når vi nestegang får inn gullmynter fulle av historie! 

Norske, svenske, danske og finske gullmynter

Norges Banks gullbeholdningen, på nær 50 tonn, besto av blant annet norske, svenske, danske og ikke mins finske gullmynter som den vi nå kan tilby! 9. april ble myntene lastet ombord på lastebiler og kjørt i all hast ut av Oslo. Da de ankom lillehammer ble de lastet ombord på tog, og til tross for tysk bombardement opp gjennom Gudbrandsdalen ankom de Åndalsnes i god behold. Myntene ble så fordelt på flere skip for å bli sendt videre til Canada, Storbritannia og USA for ikke å havne i tyske hender. 

En sjelden mulighet 

Gullmynter fra 1800-tallet blir stadig vanskeligere å finne - særlig i god samlekvalitet. Det Nordiske markedet har nærmest blitt støvsugd for god eksemplarer, for ikke å snakke om større partier. Det var derfor med stor glede vi nylig fikk tilgang til et parti med finske 10 markkaa - alle i god samlekvalitet. 

Derfor kan vi nå tilby deg muligheten til å sikre deg DIN egen historiske 10 markkaa fra 1882 - 140 år etter at den ble preget og godkjent av kresne fagmenn ved Finlands eget myntverk i Helsinki. Gjennom vårt brede nettverk av sammarbeidspartnere kan vi tilby viktige gullmynter sett med norske øyne. Er du rask og sikrer deg denne finske gullmynten kan du være sikker på at du blir del av en liten eksklusiv gruppe samlere som får tilgang til det beste Samlerhuset har å tilby av gullmynter. 

Viktig for å få en representativ nordisk myntsamling

På grunn av en internasjonal gullstandard var det ikke uvanlig at finske gullmynter havnet i norske lommer. Derfor er finske gullmynter viktige for å få en representativ myntsamling for norden og fra 1800-tallet. Sammen med gullmynten får du levert flott skrin med ekthetsgaranti og historie.

Vi er 100% trygge på kvalitet og ektheten av disse myntene, for at du som kunde skal ha den samme tryggheten får du selvsagt full returrett i 30 dager for din mynt om du skulle ombestemme deg. 

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 markkaa
Årstall:
1882
Metall:
90% gull
Diameter:
18,9 mm
Vekt:
3.22 g
Utgivelsesland:
Finland