Helt spesiell anledning!
Nå kan du bli eier av en av gullmyntene som ble reddet fra tyskerne 9. april 1940 da Norges Banks gullbeholdning under dramatiske omstendigheter ble brakt ut av landet og i sikkerhet. Samlerhuset har nå kun 9 eksemplarer igjen av en sjelden finsk 10 markkaa fra 1904 som var en del av Norges gullbeholdning i april 1940.

Gullmynt med fantastisk historie!
Gulltransporten er en av andre verdenskrigs mest spennende kapitler. På heltemodig vis greide norske mostandsmenn å få gullmyntene og gullbarrene ut av Norges Banks hvelv i grålysningen den 9. april, godt hjulpet av kaoset som oppsto på tysk side som følge av senkingen av Blücher samme natt.

Myntene ble lastet ombord på lastebiler og kjørt i all hast ut av Oslo. På Lillehammer ble de lastet ombord på toget, og til tross for tysk bombardement opp gjennom Gudbrandsdalen ankom de Åndalsnes i god behold. Her ble de lastet ombord i en båt som gikk til Molde. Etter ankomst ble Molde bombet, og gode råd var dyre. Myntene ble fordelt på flere skip, både den britiske krysseren ”Devonshire”, hvor kongen også var, og på fiskebåter.
 
På nærmest mirakuløst vis kom så godt som alle myntene trygt frem til London. Ved opptelling manglet det under 300 gullmynter av en last på over hundretusen mynter, noe som skyldtes at en kagge med gullmynter ble knust på ferden.

Er du rask kan du sikre deg:

  • Original gullmynt garantert fra gulltransporten
  • Forseglet og kvalitetskontrolert for hånd
  • Sjelden gullmynt 10 markkaa 1904 utgitt da Finland var en del av det russiske imperiet
  • Fri frakt!
  • 30 dager full returrett og ingen videre forpliktelser

Håndplukket av en av Norges fremste eksperter på kvalitetsbedømming av mynter!
De 9 myntene vi tilbyr er av svært god kvalitet. Fordi tusenvis av mynter har skubbet mot hverandre i striesekkene Norges Bank brukte har mynten små merker etter dette som på fagspråket kalles ”bag-marks”, eller ”sekke-merker” om man vil. Som en ekstra garanti og tilleggsverdi for deg har Gunnar Thesen mynteksperter forseglet og kvalitetskontrollert hver enkelt mynt fra gullpartiet for hånd.

Bestill nå - kun 9 gullmynter tilgjengelig!
Slå til i dag om du vil sikre deg denne sjeldne finske gulltransportmynten for å bli din for kun 9.900 kroner frakt . Skulle du ønske å dele opp betalingen i 2 rentefrie rater på 4.950 kroner er det bare å ta kontakt med vår kundeservice på telefon 0 25 50. Samlerhuset byr dessuten på frakt.

Spesifikasjoner
Opphav:
Del av den norske Gulltransporten 9. april 1940
Pålydende:
10 markka
Årstall:
1904
Metall:
90 % Gull
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Diameter:
19 mm
Vekt:
3,23 gram
Myntherre:
Tsar Nikolaj II
Utgivelsesland:
Finland