Historisk sisteutgave i sølv!

Dette er en historisk sisteutgave, året etter at denne mynten ble utgitt ble det bestemt at samtlige norske sirkulasjonsmynter skulle preges i kobbernikkel. En over 900 år lang tradisjon med norske sirkulasjonsmynter i sølv var nå over. Følgelig ble denne mynten fra 1919 den aller siste norske 10-øremynten preget i sølv.

Dette er en ettertaktet sisteutgave, så bestill allerede nå dersom du ønsker deg et eksemplar av denne mynten! Bestiller du nå mottar du et par flotte mansjettknapper med motiv av Kong Haakon VIIs monogram helt kostnadsfritt (verdi 200 kr)! Mansjettknappene er svært elegante og har samme motiv som 10-ørens advers. Mansjettknappene følger med din andre forsendelse i samlingen. 

For kun 49 kroner kan du nå glede deg til:

  • Den aller siste norske 10-øremynten i sølv
  • Flotte mansjettknapper til verdi av 200 kroner helt GRATIS
  • Uforpliktende innledning til samlingen "Norske ører i sølv"
  • Alltid 30 dager full returrett

Den siste norske øremynten i sølv

Etter 1919 ble sølv erstattet med kobbernikkel på grunn av urolighetene i internasjonale finansmarkeder. Avtalen om at danske, svenske og norske kroner skulle ha lik verdi, nedfelt i Den skandinaviske myntunionen av 1875, var ikke lenger mulig å opprettholde. 10-øren fra 1919 ble derfor en av de siste norske øremyntene som ble preget i sølv.

Sjelden mulighet - bestill i dag

Det er ikke ofte vi har mulighet til å tilby våre samlere Kong Haakon VIIs 10-øre i sølv fra 1919. Vi anbefaler deg å bestille omgående for å sikre deg et eksemplar.

Uforpliktende innledning til samlingen «Norske ører i sølv»

Kong Haakon VIIs siste 10-øre i sølv innleder uforpliktende samlingen «Norske ører i sølv». Samlingen består av sølvmynter i valørene 50-, 25- og 10-øre utgitt under Kong Oscar II og Kong Haakon VII. Norske øremynter i sølv er et populært og spennende samleområde for norske samlere. De norske øremyntene i sølv har flotte motiver og er alle på hver sin måte historiske vitnesbyrd fra 1800-, og 1900-tallet. En overkommelig pris gjør dette til et samleområde med bred appell.

En spennende samling!

Den norske sølvøren ble utmyntet for første gang i 1874, den gang som dobbeltvalører 3 skilling/10 øre og 15 skilling/50 øre. Skillingsvalørene ble først sløyfet i 1875 da de første rene sølvøremyntene, 10 ører, ble preget. Året etter kom 25 øren og i 1877 50 øren. Samlerhusets samling «Norske ører i sølv» består av alle norske ører i valør 10 øre, 25 øre og 50 øre i sølv, inkludert dobbeltvalører fra 1874 og 1875.

Hver gang vi får tak i nye mynter går de til våre faste samlere av «Norske Ører i Sølv».


Mye å se frem til

Samlerhusets samling «Norske ører i sølv» har mye å by på. Sammen med hver eneste mynt, følger et ektehetssertifikat, som beviser at Samlerhuset garanterer opprinnelsen, ektheten og kvaliteten på myntene. Sammen med samlingen får du også en praktisk perm til oppbevaring av ektehetssertifikatene til hver enkelt mynt - helt uten ekstra kostnad for deg.
 

 

Spesiallaget skrin og samlealbum til 525 kroner - helt uten ekstra kostnad for deg

I samlingen «Norske ører i sølv» mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. I tillegg mottar du et flott samlealbum for oppbevaring av ekthetssertifikatene som du mottar sammen med hver mynt. Vår normalpris for myntskrinet og samlealbumet er 400 kr og 125 kr, tilsammen 525 kroner, men du mottar dette helt kostnadsfritt!


God samlekvalitet

Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representabel for sin type.


Du handler med full trygghet

Hver gang vi får tak i originale, norske sølvører, går de til faste samlere, til dagsaktuelle priser + 39,95 kroner i frakt. Enkelte årstall er spesielt vanskelig å få tak i, og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ta lenger tid. Du vil motta norske ører i sølv fra oss ca en gang i måneden så langt tilgangen tillater det. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har alltid 30 dager full returrett på alle forsendelser.

1.    Jeg kan sikre meg Norges siste 10-øre i sølv til kun 49 kroner. + frakt på 39 kroner Benytter jeg meg av dette tilbudet mottar jeg flotte mansjettknapper med motiv av Kong Haakon VIIs monogram til en verdi av 200 kroner! Mansjettknappene mottar jeg helt kostnadsfritt etter å ha betalt for Norges siste 10-øre. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. Samlerhuset har et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2.    Jeg mottar mynten sammen med faktura med 14 dager forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.    Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen «Norske ører i sølv» fra perioden 1874 - 1919.

4.    Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i sølv ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle sølvmyntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere sølvmynter.

5.    De andre sølvmyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 59 kroner.

6.    Bestiller jeg Norges siste 10-øre i sølv via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil videre myntleveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

7.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene og et flott album til oppbevaring av sertifikater. Normal pris for myntskrinet er 400 kr og for albumet 125 kroner, totalt 525 kroner, men jeg får dette helt kostnadsfritt som fast samler av norske ører i sølv.

8.    Jeg har alltid 30 dager returrett mot dekning av returporto, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre betalingsmåte tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettsloven

9.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

10.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 øre
Årstall:
1919
Metall:
Sølv
Konge:
Haakon VII
Diameter:
16 mm
Vekt:
1,45
Kvalitet:
God samlekvalitet
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Utgivelsesland:
Norge