Vår vakreste seddelutgave

Erstatningseddelen som i dag kan bli din er fra vår 5. seddelutgave. Akkurat som med fjerde utgave var man opptatt av å bruke kunst, men ny teknikk gjorde at man fikk større variasjon i farger, bedre detaljer og rett og slett vakrere utforming. Og av alle de vakre sedlene i femte utgave, var ingen så vakker som 1000 kroner.

I nyere tid har antallet samlere som jakter på erstatningssedler økt, dette har naturligvis ført til en økning i etterspørselen av seddelen som nå kan bli din. Mange av oss husker kanskje å ha brukt en seddel som dette? Kanskje kjøpte du din første bil eller ditt første fjernsyn med en slik 1000 kr seddel.

Bestill i dag og se frem til:

• En av de vakreste sedlene i norsk seddelhistorie
Ettertraktet erstatningssedel - en sjeldenhet
• Vakkert motiv av Norges internasjonalt nest mest kjente maler!

Om du ønsker kan du enkelt dele beløpet i tre rentefrie månedlige delbetalinger à 1.506,33 kr, inkludert frakt, ved bestilling.

Feilproduksjon

Erstatningsseddler som disse 1000 kronene kom til fordi det ble behov for dem eller etter at enkelte sedler ble fjernet fra sirkulasjon, for eksempel å grunn av feiltrykk. Disse erstatningssedlene hadde litra Z eller X, akkurat som seddelen som nå kan bli din.

Motiv fra verdensberømte Louvre

Motivet på seddelen, den lilla Henrik Ibsen, framstår ruvende på den burgunderrøde bakgrunnen, og reversen viser maleriet "Fyrtårnet ved Vardø" av Peder Balke. Motivet viser imidlertid et fyr som verken ligger eller har ligget på Vardø. Fyret som i dag blir kalt Vardø fyr ble ikke reist før 40 år etter at maleriet var ferdig i 1896. Balke er den eneste norske maleren som har fast plass på det verdensberømte museet Louvre i Paris.

Ibsen er som kjent en av Norges største forfattere og dramatikere gjennom tidene. Han hadde sitt internasjonale gjennombrudd i 1879 med skuespillet "Et dukkehjem".

På grunn av det lave antallet sedler tilgjengelig anbefaler vi å gjøre din bestilling nå - før det er for sent. 

Spesifikasjoner
Pålydende:
1000 kr
Utgivelsesår:
1975-1987
Særpreg:
Erstattningsseddel
Kvalitet:
Sirkulert
Format:
169 x 90 mm
Signatur:
Direksjonens formann og hovedkasserer.