Samlerhuset har klart å skaffe til veien kun 10 stykk 100 kroner 3. utgave 1945 som er gradert hos PMG, et anerkjent amerikansk graderingsfirma. Seddelen er forseglet hos PMG.

Paper Money Guaranty (PMG) er verdens største og mest pålitelige tredjeparts graderingstjeneste for papirpenger. Denne garantien støttes av den omfattende PMG-garantien for gradering og ekthet. Vi har klart å ta tak i slike 100 kroner 3. utgave 1945 som har graderingen 55 - som tilsier "About Uncirculated" - nær usirkulert.

Betrakter man 100-kroneseddelen, bør man ta en nærmere titt på guillochemønstrene som du finner i de små og store vignettene på advers- og reverssiden. Disse mønstrene er utformet ved hjelp av en egen guilloche-maskin, som er en komplisert mekanisk oppfinnelse som krever at maskinføreren, eller guillochøren som han blir kalt, har lang erfaring i bruk av maskinen før resultatet kam benyttes på en pengeseddel. Selve kjøringen av et nytt guillochemønster tar som regel mange dager, men når resultatet foreligger, er det spennende å granske, spesielt under et forstørrelsesglass. 

Seddelen koster 7.500,- og kan deles opp i 4 rentefrie avdrag på 1.875 kr, ta kontakt med vår hyggelige kundeservice på 0 25 50 så ordner de det - Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, da dette er en sjelden anledning vi ikke kan garantere kommer igjen!

Spesifikasjoner
Pålydende:
100 kroner
Utgivelsesår:
1945
Farge:
Rødt trykk på lys grå bakgrunn
Gravør:
Norges Banks ansatte
Advers:
Til venstre vignett med det kronede riksvåpen
Revers:
Tallet 100 i alle fire hjørner. Vignett med ordene HUNDRE KRONER i sentrum.
Vannmerke:
Hvitt sortfi bret papir uten vannmerke
Format:
144 x 127 millimeter
Signatur:
Norges Banks hovedkasserer. I perioden 1945-46 var dette Gerhard Meldahl Nielsen, i perioden 1947-49 Erik Thorp
Utgivelsesland:
Norge