Kun 9 gullmynter tilgjengelig!

I år er det 150 år siden Den skandinaviske myntunion ble opprettet. I den forbindelse har vi gleden av å kunne tilby en av Skandinavias aller første 10 kroner i gull fra perioden 1873 - 1900. Den ettertraktede danske 10 kronen ble utgitt under Den skandinaviske myntunionen og var også gyldig i Norge.

  • Historisk førsteutgave preget i 90 % gull

  • Utgitt under Kong Christian IX – farfaren til Kong Haakon VII av Norge

  • Gullmynt som sirkulerte i Norge på slutten av 1800-tallet

Bestilling medfører ingen videre forpliktelser, og du har som alltid 30 dager full returrett. Den historiske 10 kronen i gull kan bli din for kun 5.900 kroner, frakt tilkommer. Om du ønsker å dele beløpet i 3 mindre, rentefrie rater à 1986 kroner kan du gjøre det ved bestilling.

Tilsvarende gullmynter var del av den norske gulltransporten

Tilsvarende gullmynter som den du nå kan sikre deg var og del av den dramatiske gulltransporten som ble igangsatt etter det tyske angrepet på Norge i 1940. På heltemodig vis greide norske motstandsmenn å få gullmyntene og barrene ut av Norges Banks hvelv i grålysningen den 9. april, godt hjulpet av kaoset som oppsto på tysk side som følger av senkingen av Blücher samme natt.

Ettertraktet samleområde - ofte utsolgt

Gullmynter fra Den skandinaviske myntunion og tilsvarende mynter som var med på gulltransporten er svært ettertraktede blant norske og utenlandske samlere. 10-kronen du i dag kan sikre deg er intet unntak. På grunn av stor etterspørsel anbefaler vi å bestille nå!

Om 10-kronen allerede er utsolgt har du mulighet til å melde deg på venteliste ved å trykke "informer meg når samleobjektet blir tilgjengelig" og legge igjen informasjon.   

En hovedmynt i Norge, Danmark og Sverige

I følge myntkonvensjonen var alle mynter utgitt under Den skandinaviske myntunionen gyldig betalingsmiddel i alle de tre landene i unionen, Norge, Sverige og Danmark, uavhengig av hvilket av landene som preget myntene. 

Den økende oppmerksomheten rundt gulltransporten og gull fra Den skandinaviske myntunion har gjort mynten vi i dag kan tilby svært ettertraktet. Vi anbefaler derfor å benytte den sjeldne muligheten nå!

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 kroner
Utgivelsesår:
1873 - 1900
Metall:
90% gull
Diameter:
18,5 mm
Vekt:
4,48 g
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Konge:
Christian IX
Pregested:
København
Gyldig i::
Norge, Danmark og Sverige