Nå kan du sikre deg en historisk norsk seddel fra krigen, Norges første helnorske 10-kroneseddelen. 

Da tyskerne overtok makten i Norge i 1940 skiftet de ut mynter og andre nasjonale symboler som hedret det norske kongehuset. Normalt ville derfor sedlene våre også bli skiftet ut. Nettopp fordi det var Tordenskjold, og ikke en norsk konge som var å finne på 10-kroneseddelen, aksepterte den tyske okkupasjonsmakten denne, og den ble trykket hvert år frem til 1944.

 

Nå kan du sikre deg en krigsseddel fra krigens dager!

 • 10-kroneseddele fra årene 1940 til 1944
 • Norges første «helnorske» 10-kroneseddel
 • Kun 395 kr (fraktfritt tilsendt)
 • Begrensning på en seddel per person
 • Innleder samlingen Norske sedler

 

Elementene på seddelen:

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 kroner
Utgivelsperiode:
1901-1945
Kunstner/gravør:
Oluf Wold-Torne/Bradbury, Wilkinson & Co. Ltd., London
Advers:
Mørkfiolett trykk på lysebrun bakgrunn. Portrett av stortingspresident Wilhelm Frimann Koren Christie til venstre og admiral Peter Wessel Tordenskiold til høyre.
Revers:
Gulbrunt trykk. Til venstre en stilisert vikingkonge, til høyre det kronede riksvåpenet. En såkalt Olavsrose i midten.
Vannmerke:
Papir uten vannmerke
Format:
127 x 72 millimeter
Signatur:
Norges Banks hovedkasserer 1935-1944 Gerhard Meldahl Nielsen

Norske sedler i historisk perspektiv
Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset. Hvis du sikrer deg 10 kroner 2. utgave innleder du Samlerhusets samling «Norske sedler». Denne inneholder sedler brukt i Norge fra og med forrige århundreskifte. Det går lang tid mellom hver gang Norges Bank skifter ut seddelrekken vår, så en slik samling er ikke så omfattende som man skulle tro. Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.

Informative albumsider og kostnadsfritt album
Du er kanskje ikke bare opptatt av selve seddelen, men også av historien bak de forskjellige utgivelsene. Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside, hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

 1. Jeg kan sikre meg 10 krone 2. utgave fra krigen for kun 395 kr. 
 2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar seddelen sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Seddelen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.
 3. Sikrer jeg meg seddelen innledes samtidig samlingen "Norske sedler".
 4. Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.
 5. Prisen for de ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 39,95 kr.
 6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.
 7. Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg betaler selv returporto om jeg velger å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.
 8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.
 9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.