Gullmynt fra 1872 preget av omsmeltede franske englemynter 

Vi kan nå tilby deg en 10 Reichmark fra Det tyske keiserriket preget i 1872 - i usirkulert kvalitet. Denne er svært interessant, da myntene er preget av nedsmeltede franske englemynter som Tyskland mottok i krigsskadeerstatnig. 

Det er kun 4 eksemplarer i usirkulert kvalitet tilgjengelig i dag, så bestill allerede nå!

En sjelden mulighet, hvor du kan glede deg til det:
★ En ettertraktet tysk gullmynt - i usirkulert kvalitet!
★ Spennende mynt med unik historie
Fåtall tilgjengelig i dag!

Om du ønsker å dele beløpet i mindre rentefrie rater, kontakt vår hyggelige kundeservice på telefon 66 81 15 00 så hjelper vi deg gladelig.

Fra englemynt til tysk gullbeholdning

I 1871 ble Tyskland igjen et samlet rike, etter å ha seiret i krigen mot Frankrike. Etter det sviende nederlaget ble keiser Napoleon III avsatt i Frankrike, og landet ble igjen en republikk, for tredje gang. De måtte også betale en krigserstatning til det nye Tyskland på svimlende 5 milliarder Franc. For å kunne gjøre opp for seg begynte de franske styresmaktene og prege flotte gullmynter med motiv av den berømte franske engelen. Hele 567 kg franske gullmynter ble overlevert til Tyskland. Dette gullet ble senere smeltet, og brukt til å prege tyske gullmynter, slik som den flotte 10 Reichmarken fra 1872, som vi nå kan tilby deg. 

Om gullmynten

10 Reichmarken fra 1872 er Det tyske rikets aller første av sin sort. Mynten, som er preget i 90 % gull, bærer motiv av Keiser Wilhelm I som overtok keiserrollen da Det tyske riket endelig ble gjenforent i 1871, etter å ha beseiret Frankrike i krig. Dette er en spennende mulighet, som du ikke vil gå glipp av!

På Reichmarkens revers side vises et portrett av keiser Wilhelm I, med inskripsjonen "Wilhelm Deutscher Kaiser König V. Preussen", som betyr "Wilhelm tysk keiser konge V Preussen". Før Tyskland ble samlet til ett land i 1871 var Wilhelm konge av Preussen. 

Dette er en sjelden mulighet som du ikke vil gå glipp av - bestill derfor allerede nå!

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 Reichmark
Utgivelsesår:
1872
Metall:
90 % gull
Diameter:
19,5 mm
Vekt:
3,982 gram
Utgivelsesland:
Det tyske keiserriket
Kvalitet:
Usirkulert