Gullmynt preget fra 1872 av omsmeltede franske englemynter 

Vi kan nå tilby deg en 10 Reichmark fra Det tyske keiserriket preget i 1872 - i usirkulert kvalitet. Denne er svært interessant, da myntene er preget av nedsmeltede franske englemynter som Tyskland mottok i krigsskadeerstatnig. 

På grunn av tilgjengelighet må vi sette en begrensning på én gullmynt per samler!

Fra englemynt til tysk gullbeholdning

I 1871 ble Tyskland igjen et samlet rike, etter å ha seiret i krigen mot Frankrike. Etter det sviende nederlaget ble keiser Napoleon III avsatt i Frankrike, og landet ble igjen en republikk, for tredje gang. De måtte også betale en krigserstatning til det nye Tyskland på svimlende 5 milliarder Franc. For å kunne gjøre opp for seg begynte de franske styresmaktene og prege flotte gullmynter med motiv av den berømte franske engelen. Hele 567 kg franske gullmynter ble overlevert til Tyskland. Dette gullet ble senere smeltet, og brukt til å prege tyske gullmynter, slik som den flotte 10 Reichmarken fra 1872, som vi nå kan tilby deg. 

Om gullmynten

Mynten, i 90 % gull, er Det tyske keiserrikets aller første 10 Reichmark, og ble preget med den første tyske keiseren, Wilhelm I, som myntherre. 

På Reichmarkens revers side vises et portrett av keiser Wilhelm I, med inskripsjonen "Wilhelm Deutscher Kaiser König V. Preussen", som betyr "Wilhelm tysk keiser konge V Preussen". Før Tyskland ble samlet til ett land i 1871 var Wilhelm konge av Preussen. 

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 Reichmark
Utgivelsesår:
1872
Metall:
90 % gull
Diameter:
19,5 mm
Vekt:
3,982 gram
Utgivelsesland:
Det tyske keiserriket
Kvalitet:
Usirkulert