En norsk myntskatt av de sjeldne!

Nå kan du bli eier av en svært ettertraktet og sjelden 2-mark i sølv preget under Kong Frederik III i perioden 1649 - 1669. Den over 350 år gamle sølvmynten er preget i Christiania før opprettelsen av myntverket på Kongsberg, og var den første 2-marken preget under Kong Frederik III.

Det er ikke hver dag vi kan tilby en original sølvmynt fra Kong Frederik III, vi er 100% trygge på både kvalitet og opprinnelse for disse myntene. For at du som kunde skal ha den samme tryggheten, får du selvsagt full returrett i 30 dager for din mynt! Myntene i det lille partiet er alle i god samlekvalitet, det vil si at alle detaljer i motivet er intakte.

Bestill nå og se frem til:

  • Kong Frederik IIIs første 2 mark 
  • Over 350 år gammel originalmynt i sølv
  • Preget i Christiania under myntmester Grüner 
  • 30 dager full returrett - ingen videre forpliktelse

Den ettertraktede 2-marken kan bli din for 9.490 kr (+frakt). Om du ønsker kan du dele beløpet i 3 mindre, rentefrie rater à 3.183 kr ved bestilling.

Sølvmynt preget i Christiania
Under kongens regime ble alle norske mynter slått i Oslo. I perioden 1628-1695 lå det et privat drevet myntverk i det som nå heter Myntgaten. Det var den kjente Christiania-familien, Grüner, som drev myntverket, samme familie som gav navnet til det som i dag er den populære bydelen Grünerløkka i hovedstaden. 

Norske mark - folkets mynter på 1600-tallet!
Ikke alle er like kjent med at vi har hatt mark som valuta i Norge. På 1600-tallet var det tre myntbenevnelser i Norge; skilling, mark og speciedaler. Inndelingen var slik at 1 speciedaler = 6 mark, og 1 mark = 16 skilling. Dette medførte at: 1 speciedaler tilsvarte 96 skilling.

I dag synes vi en slik inndeling er tungvint, og spesielt finner vi det underlig at man delte en daler i 96 skilling i stedet for 100. Men titallssystemet slik vi kjenner det i dag var enda ikke i bruk i Norge, og man tok i stedet utgangspunkt i tall som var lett å dele med som 2,4,6,8,12,16 osv. Tenk for eksempel på hvor mye enklere det er å dele et eple i åtte biter enn 10, og du ser hvordan man tenkte den gangen.

Speciedaler var forbeholdt de mest velbeslåtte i samfunnet og det var mark- og skillingsmynter som i hovedsak ble brukt i den daglige handel og vandel blant folk flest.

Myntens motiv
bilde-av-myntens-motiver

Vi har kun et fåtall eksemplarer av Frederik IIIs første 2 mark, og må derfor begrense antallet mynter til kun en mynt per samler.

Spesifikasjoner
Pålydende:
2 mark
Årstall:
1649-1669
Metall:
Sølv
Diameter:
Ca 30-35 mm
Kvalitet:
God samlekvalitet
Vekt:
Ca 11,13 gram
Myntverk:
Christiania