Kong Karl XIV Johans unike 1/2-Speciedaler fra 1844

Den eksklusive 1/2-speciedaleren fra 1844 ble kun preget dette året. Denne spesielle mynten bærer et nydesignet portrett av kongen, elegant utført av Ludvig Persson Lundgren fra Kungliga Myntverket i Stockholm. Karl XIV Johan er ikke bare en fascinerende konge, men myntene hans skiller seg ut som noen av de mest imponerende blant norske kongelige utgivelser.

For myntsamlere, er det få ting som er mer attraktive enn praktfulle mynter som skildrer Norges dype historie og dens betydningsfulle kongelige skikkelser. Det å eie en mynt som gir et vindu tilbake til nasjonens fortid, i tidspunkter fylt med utfordringer og triumfer, er en sann glede. Og speciedalerene fra Karl XIV Johan er perfekte eksempler på slike ettertraktede mynter.

Benytt deg av den spennende muligheten og bli eier av: 

  • En unik og svært ettertraktet 1/2-speciedaler fra 1844 - preget under Karl XIV Johans æra.
  • En storslagen, detaljrik og historisk betydningsfull sølvmynt - en ekte skatt forbeholdt den kresne samleren.
  • Kongens sisteutgave, utgitt i hans siste leveår!

Den praktfulle sølvmynten kan bli ditt for 14.500 kr + 59 kr frakt, om du ønsker å dele beløpet i 3 mindre enkle rentefrie delbetalinger à 4.853 kr (inkludert frakt) kan du gjøre det ved bestilling.

halv-speciedaler-1844-med-tekst-og-motiver-4

Over kan du se de unike og elegante motivene denne mynten er preget med.

Speciedaleren: Norges mest ettertraktede mynt i flere århundrer

Speciedaler, tunge og imponerende sølvmynter, var i omløp i Norge fra 1560 til 1875. De var datidens ekvivalent til dagens høyeste valører, kanskje tilsvarende en tusenlapp eller til og med en titusenlapp. Disse myntene var forbeholdt eliten og ble benyttet i betydelige økonomiske transaksjoner, slik som eiendomshandler. De var også valutaen for handelsutveksling mellom adelige, geistlige, handelsmenn, og selvfølgelig, kongen selv. Kanskje har Karl XIV Johan holdt i akkurat din mynt?

Symbol på pålitelighet

Speciedaler var kjent for sitt konsekvente sølvinnhold på 87,5 %. I en tid hvor mange mynter varierte i kvalitet, sto speciedaleren som et eksempel på pålitelighet. Mens mange skillemynter i sølv kunne være av dårlig kvalitet, og selv kongen noen ganger var kjent for å redusere sølvinnholdet for personlig profitt, beholdt speciedaleren sin integritet. De var symbolet på pålitelighet. Selv om en speciedaler teknisk sett var verdt 96 skilling, var det ikke uvanlig at folk var villige til å bytte mer enn 100 skilling for en, nettopp på grunn av den dype tilliten mynten hadde blant folk.

Det er sjeldent vi har mulighet til å tilby våre samlere norske speciedaler i sølv. Benytt deg derfor av denne muligheten og bli en av de få heldige.

Spesifikasjoner
Pålydende:
1/2 speciedaler
Årstall:
1844
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
Sølv
Diameter:
30 mm
Vekt:
14,45 gram
Utgivelsesland:
Norge