Sikre deg en historisk førsteutgave for KUN 95 kr!

I 1907 ble den første 5-øremynten preget for det selvstendige Norge endelig utgitt. Endelig var alle henvisninger til Sverige fjernet, og Norge kunne glede seg over en helnorsk 5-øremynt! Varianten som ble preget i 1907 ble allerede i 1908 erstattet av en ny variant. Den 115 år gamle originalmynten som du nå kan sikre deg er dermed en av de sjeldneste 5-øremyntene i Norges mynthistorie, samt 5-øren med desidert kortest levetid. Førsteutgaver er populære blant våre samlere, bestill derfor allerede nå dersom du ønsker deg denne historiske førsteutgaven til KUN 95 kr!

Bestill i dag, så kan du glede deg til dette:
✓ En av Norges sjeldneste
5-øremynter for KUN 95 kr!
115 år gammel originalmynt preget på Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Uforpliktende innledning til samlingen "Norske ører i bronse"
✓ 30 dager full returrett!

En av Norges sjeldneste 5-øremynter

Kong Haakon VIIs aller første 5-øremynt ble kun preget i 1907. Mynten ble erstattet av en ny variant allerede i 1908, som var med på å gjøre denne 5-øren til en av de sjeldneste 5-øremyntene i norsk mynthistorie. Det frie Norges første 5-øremynt ble preget med kronet riksvåpen og Kong Haakon VIIs monogram, noe som gjorde den til den første helnorske varianten. Det vil si at alle henvisninger til Sverige var fjernet. Det er kun 1 av 2.442 helnorske 5-øremynter preget med årstallet 1907.

Kong Haakon VIIs 5-øre i bronse fra 1907 innleder uforpliktende samlingen «Norske Ører i Bronse». Samlingen består av samtlige øremynter i valørene 1 -, 2- og 5-øre fra perioden 1875 – 1921, i tillegg inkluderer samlingen de ettertraktede øremyntene i jern som ble utgitt fra 1917 til 1920. Dette er starten på en fantastisk samling av norske øremynter i bronse! Alle myntene i samlingen er preget ved Myntverket på Kongsberg, mens Norge var en del av Den skandinaviske myntunion.

På grunn av tilgjengelighet ser vi oss nødt til å begrense tilbudet til en mynt per samler. Vi har kun et begrenset antall tilgjengelig, og ordre prioriteres i innkommede rekkefølge!

Få prioritert tilgang til norske ører i bronse!
Kong Haakon VIIs 5-øre i bronse fra 1907 innleder uforpliktende samlingen «Norske Ører i Bronse». Samlingen består av samtlige øremynter i valørene 1 -, 2- og 5-øre fra perioden 1875 – 1921, i tillegg inkluderer samlingen de ettertraktede øremyntene i jern som ble utgitt fra 1917 til 1920. Alle myntene i samlingen er preget ved Myntverket på Kongsberg, mens Norge var en del av Den skandinaviske myntunion. Samlingen er en stor del av Norges mynthistorie og helt unik i sitt slag.

Et nytt og spennende samleområde!
De siste årene har stadig flere samlere begynt å få øynene opp for de norske bronsemyntene, utgitt i perioden 1875 – 1921. Den økte interessen for norske ører i bronse merkes og mange av bronsemyntene blir stadig vanskeligere å få tak i. Fortsatt er myntene overkommelige i pris, og vi anbefaler deg derfor å begynne å samle på norske ører i bronse nå, før tilgangen blir vanskelig!

Ingen bindingstid
Som samler med prioritert tilgang får du tilsendt norske ører i bronse cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

Kostnadsfritt myntskrin!
I løpet av samle-perioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Vår normal pris for myntskrinet er 400 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1. Jeg kan sikre meg Kong Haakons første 5-øre i bronse fra 1907 for kun 95 kroner + frakt på 39 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen Norske Ører i Bronse fra perioden 1875 – 1921.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i bronse ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle myntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere mynter.

5. Prisen for de andre bronsemyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 59 kr.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra prioritetslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrefristloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.
 

Spesifikasjoner
Pålydende:
5-øre
Utgivelsesår:
1907
Metall:
Bronse
Kvalitet:
God samlekvalitet
Diameter:
27 mm
Vekt:
8,00 gram
Utgivelsesland:
Norge