Nå kan du bli eier av en original 10-øre i sølv fra 1917, og det for kun 49 kroner, fraktfritt tilsendt! Det er ikke ofte vi har mulighet til å tilby denne ettertraktede og over hundre år gamle sølvøren til nye kunder. Vi anbefaler rask bestilling, da sølvmyntene forventes å bli raskt utsolgt!

For kun 49 kroner kan du nå sikre deg:

  • Original norsk sølvmynt fra Kong Haakon VIIs første myntrekke
  • 10-øre preget ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg
  • Uforpliktende innledning til samlingen "Norske ører i sølv"
  • Spesiallaget skrin og samlealbum i løpet av samlingen, verdt 525 kroner
    - helt uten ekstra kostnad!
  • Fri frakt og 30 dager full returrett

En av de siste norske øremyntene i sølv
Etter 1919 ble sølv erstattet med kobbernikkel på grunn av urolighetene i internasjonale finansmarkeder, som førte til skyhøye sølvpriser. Avtalen om at danske, svenske og norske kroner skulle ha lik verdi, nedfelt i Den skandinaviske myntunionen av 1875, var ikke lenger mulig å opprettholde. 10-øren fra 1917 ble derfor blant de siste norske øremyntene som ble preget i sølv!

MERK: Vi har et begrenset antall mynter tilgjengelig og anbefaler at du bestiller omgående for å sikre deg et eksemplar!

Spesifikasjoner
Pålydende:
10-øre
Metall:
Sølv
Årstall:
1917
Konge:
Haakon VII
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Kvalitet:
God samlekvalitet
Diameter:
16 mm

Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Ører i Sølv!
Kong Haakon VIIs 10-øre i sølv fra 1917 innleder uforpliktende samlingen "Norske ører i sølv". Samlingen består av sølvmynter i valørene 50-, 25- og 10-øre utgitt under Kong Oscar II og Kong Haakon VII. Norske øremynter i sølv er et populært og spennende samleområde for norske samlere. De norske øremyntene i sølv har flotte motiver og er alle på hver sin måte historiske vitnesbyrd fra 1800-, og 1900-tallet. En overkommelig pris gjør dette til et samleområde med bred appell.

En spennende samling!
Den norske sølvøren ble utmyntet for første gang i 1874, den gang som dobbeltvalører 3 skilling/10 øre og 15 skilling/50 øre. Skillingsvalørene ble først sløyfet i 1875 da de første rene sølvøremyntene, 10 ører, ble preget. Året etter kom 25 øren og i 1877 50 øren. Samlerhusets samling "Norske ører i sølv" består av alle norske ører i valør 10 øre, 25 øre og 50 øre i sølv, inkludert dobbeltvalører fra 1874 og 1875.

Hver gang vi får tak i nye mynter går de til våre faste samlere av "Norske ører i sølv".

Mye å se frem til!
Samlerhusets samling ”Norske ører i sølv” har mye å by på. Sammen med hver eneste mynt, følger et ektehetssertifikat, som beviser at Samlerhuset garanterer opprinnelsen, ektheten og kvaliteten på myntene. Sammen med samlingen får du også en praktisk perm til oppbevaring av ektehetssertifikatene til hver enkelt mynt - helt uten ekstra kostnad for deg.

Spesiallaget skrin til 400 kroner - helt uten ekstra kostnad for deg
I samlingen "Norske ører i sølv" mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. I tillegg mottar du et flott samlealbum for oppbevaring av ekthetssertifikatene som du mottar sammen med hver mynt. Vår normalpris for myntskrinet og samlealbumet er 400 kr og 125 kr, tilsammen 525 kroner, men du mottar dette helt kostnadsfritt!

God samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representabel for sin type.

Du handler med full trygghet
Hver gang vi får tak i originale, norske sølvører, går de til faste samlere, til dagsaktuelle priser + 49,95 kroner i frakt. Enkelte årstall er spesielt vanskelig å få tak i, og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ta lenger tid. Du vil motta norske ører i sølv fra oss ca en gang i måneden så langt tilgangen tillater det. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har alltid 30 dager full returrett på alle forsendelser.

Mine Samlerhuset-fordeler

1.    Jeg kan sikre meg Kong Haakons 10-øre i sølv fra 1917 for kun 49 kroner fraktfritt tilsendt. Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset har et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2.    Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.    Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen norske ører i sølv fra perioden 1874 - 1919.

4. Bestiller jeg 10-øren fra 1917 via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

4.    Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i sølv ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle sølvmyntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere sølvmynter.

5.    Prisen for de andre sølvmyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 49,95 kr.

6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, mot at jeg selv dekker returporto. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra prioritetslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.