En av Norges siste øremynter i sølv - over 100 år gammel! 

Nå kan du bli eier av en original norsk 10-øre i sølv fra 1917, og det for kun 49 kroner! Mange er i dag kanskje ikke like kjent med at øremynter på begynnelsen av 1900-tallet fortsatt ble preget i sølv. Tradisjonen med norske sølvmynter er lang, og begynte allerede under Olav Tryggvason i 990-årene. 10-øren vi i dag tilbyr er utgitt under Haakon VII, som i år hadde fylt 150 år! 

Bestill nå og se frem til: 

  • 10-øre utgitt under kong Haakon VII - kanskje vår viktigste konge
  • En av våre siste øremynter i sølv
  • H7 og valgspråk "Alt for Norge" preget på en historisk sølvmynt
  • Uforpliktende innledning til samlingen "Norske ører i sølv" og gratis mansjettknapper

De norske sølvørene ble utmyntet for første gang i 1874, den gang som dobbeltvalører 3 skilling/10-øre og 15/skilling/50-øre. Skillingsvalørene ble først sløyfet i 1875 da den første rene sølvøremynten, 10-øre, ble preget. Gjennom samlingen "Norske ører i sølv" kan du bli komplett på valørene 10-øre, 25-øre og 50-øre, inkludert dobbeltvalører fra 1874 og 1875. Alle myntene er preget ved Myntverket på Kongsberg. Samlingen inneholder en stor del av Norges mynthistorie og er helt unik i sitt slag.  

Alt for Norge

Etter folkeavstemningen i november 1905 som ga Prins Carl klarsignal om å ta den norske krone, tok han navnet Haakon til seg selv og hans sønn Alexander fikk navnet Olav. Samtidig tok han sitt kongelige valgspråk "Alt for Norge". Kong Haakon VIIs valgspråk ga et tydelig tegn på hans holdning til den oppgave det norske folk hadde gitt ham, og han levde klart opp til dette gjennom sin tid som regent. Kong Haakons valgspråk har siden gått i arv til hans sønn kong Olav V og sønnesønn kong Harald V. 10-øren vi nå kan tilby har kong Haakons valgspråk på revers side, sammen med hans monogram. 

Sammen med 10-øren får du, uten ekstra kostnader, et par mansjettknapper til verdi av 200 kroner! 

Stadig mer populært

Mange av Norges sølvmynter har gjennom tidene blitt nedsmeltet, både privat og av Norges Bank. Av alle 10-ørene preget i perioden 1875-1919 har hele 57% blitt inndratt, i følge Den Kongelige Mynts årsberetning for 1983. En stor del av sølvmyntene ble også indrevet og solgt til The Royal Mint, Det Kongelige Britiske Myntverket, i London der de ble smeltet ned og gjenbrukt som myntmetall for engelsk og annen mynt i 1920-årene. Dette er med på å gjøre de sølvmyntene som fortsatt finnes i markedet svært ettertraktede og stadig mer populære blant kjennere og samlere. 

Uforpliktende innledning til samlingen «Norske Ører i Sølv»

Kong Haakon VIIs 10-øre i sølv fra 1917 innleder uforpliktende samlingen «Norske ører i sølv». Samlingen består av sølvmynter i valørene 50-, 25- og 10-øre utgitt under Kong Oscar II og Kong Haakon VII. Norske øremynter i sølv er et populært og spennende samleområde for norske samlere. De norske øremyntene i sølv har flotte motiver og er alle på hver sin måte historiske vitnesbyrd fra 1800-, og 1900-tallet. En overkommelig pris gjør dette til et samleområde med bred appell.

 

En spennende samling

Den norske sølvøren ble utmyntet for første gang i 1874, den gang som dobbeltvalører 3 skilling/10 øre og 15 skilling/50 øre. Skillingsvalørene ble først sløyfet i 1875 da de første rene sølvøremyntene, 10 ører, ble preget. Året etter kom 25 øren og i 1877 50 øren. Samlerhusets samling "Norske ører i sølv" består av alle norske ører i valør 10 øre, 25 øre og 50 øre i sølv, inkludert dobbeltvalører fra 1874 og 1875.

Hver gang vi får tak i nye mynter går de til våre faste samlere av «Norske ører i sølv».

 

Mye å se frem til!

Samlerhusets samling «Norske ører i sølv» har mye å by på. Sammen med hver eneste mynt, følger et ektehetssertifikat, som beviser at Samlerhuset garanterer opprinnelsen, ektheten og kvaliteten på myntene. Sammen med samlingen får du også en praktisk perm til oppbevaring av ektehetssertifikatene - helt uten ekstra kostnad for deg.


God samlekvalitet

Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representabel for sin type.

Mine Samlerhuset-fordeler

1.    Jeg kan sikre meg Kong Haakons 10-øre i sølv fra 1917 for kun 49 kroner + frakt på 49 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset har et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. I tillegg mottar jeg flotte mansjettknapper til en verdi av 200 kroner sammmen med min neste mynt i samlingen.

2.    Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.    Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen norske ører i sølv fra perioden 1874 - 1919.

4. Bestiller jeg 10-øren fra 1917 via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; Vipps eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil videre myntleveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

4.    Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i sølv ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle sølvmyntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere sølvmynter.

5.    Prisen for de andre sølvmyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 69 kroner.

6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, mot at jeg selv dekker returporto. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra prioritetslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
10-øre
Metall:
Sølv
Årstall:
1917
Konge:
Haakon VII
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Kvalitet:
God samlekvalitet
Diameter:
15 mm