Inntil 180 år gammel amerikansk gullmynt som forteller USAs historie!

Denne amerikanske gullmynten er preget i 90 % gull og med motiv av to viktige amerikanske symboler - frihetsgudinnen og den amerikanske ørnen! Gullmynten som nå kan bli din er den lengstlevende gulldollaren i USAs historie, da den ble preget med samme design i hele perioden 1840-1907. Dette var en viktig tidsepoke i landets historie, som blant annet inkluderte den amerikanske borgerkrigen. Gulldollaren er både sjelden og ettertraktet, så bestill allerede nå dersom du ønsker å sikre deg en av våre favoritter. Vi har bare 11 mynter tilgjengelig!
 
For 5.990 kroner kan du nå sikre deg:
  • Historisk originalmynt i 90% gull 
  • Den lengst levende gulldollaren i USAs historie
  • Gullmynt med motiv av den amerikanske ørnen og frihetsgudinnen
  • Preget i USA - inntil 180 år gammel!
  •  30 dager returrett - ingen videre forpliktelser!

Dersom du ønsker mer bekvemme, rentefrie rater kan du ringe oss på 0 25 50 og oppgi bestillingsnummer 47028048, så hjelper vi deg gjerne!

Den lengstlevende Amerikanske gulldollaren
Gullmynten ble preget med samme design gjennom hele 67 år, og er en originalgullmynt med en helt spesiell posisjon i den amerikanske mynthistorien. Den amerikanske gullmynten er også kjent under navnet: «Coronet Head» som betyr kronet hode.

En gullmynt som forteller USAs historie
Den originale gullmynten bærer også med seg historien om et Amerika i enorm forandring. Da den aller første årgangen ble preget i 1840 var store deler av landet fremdeles preget av villmark og lovløse tilstander, og da den siste 2,5$ Liberty Head ble preget i 1907, var Amerika et helt annet land som blant annet hadde gått gjennom en borgerkrig. Det var fortsatt plass for individualisme og pågangsmot i det moderne Amerika, men landet hadde modnet med alderen, blitt en økonomisk og militær stormakt. 


Kun 11 gullmynter tilgjengelig!
Den historiske gullmynten «Liberty Head» med motiv av frihetsgudinnen er nå tilgjengelig i et svært lavt antall. Du har nå mulighet til å sikre deg den inntil 180 år gamle gullmynten til kun 5.950 kroner fraktfritt tilsendt.

Spesifikasjoner
Pålydende:
2,5 dollar
Årstall:
1840-1907
Metall:
Gull
Diameter:
18 mm
Vekt:
4,18
Gravør:
Christian Gobrecht
Utgivelsesland:
USA