Kapre den aller siste 2-øremynten utgitt under Kong Oscar II for KUN 79 kr ved å bestille nå!

Denne øremynten ble preget på Den Kongelige Mynt på Kongsberg for nesten 120 år siden. Det var nok få nordmenn som trodde dette skulle bli Kong Oscar II siste 2-øremynt i bronse. Men i 1905 ble Norge selvstendig og følgelig ble den nye kongen, Kong Haakon VII, ny myntherre. Bestill allerede i dag for å sikre deg denne historiske mynten til 79 kr! På grunn av tilgjengelighet må vi se oss nødt til å begrense tilbudet til maks en mynt per samler.

For kun 79 kroner kan du glede deg til dette:
Kong Oscar IIs aller siste norske 2-øre i bronse
Mynt preget ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg for nesten 120 år siden
Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Ører i Bronse"
Bestill nå, få med slipsnål helt kostnadsfritt (verdi 350 kr) med din andre forsendelse i samlingen


Ekstra gave til deg!
Benytter du deg av dette tilbudet mottar du i tillegg en flott slipsnål til en verdi av 350 kroner med motiv av Kong Haakon VIIs monogram, vår første selvstendige Konge som etterfulgte Kong Oscar II. Slipsnålen mottar du helt kostnadsfritt og sendes til deg sammen med din andre mynt i samlingen.

150 år siden kong Oscar II overtok tronen som Norges konge

I 1878 var Norge i union med Sverige, og Oscar II var konge. I år er det hele 150 år siden han tok over tronen etter kong Carl XV i 1872. Han overtok et kongerike der Norge var preget av mye unionsmotstand, og da denne mynten ble preget i 1878 var det flaggsaken som opptok Stortinget. Det norske folk ønsket et rent norsk flagg, uten sildesalaten. Men flaggsaken førte ikke fram, og først tjue år senere ble det delvis lov å bruke flagget slik vi kjenner det i dag.

Original mynt utgitt under Kong Oscar II

Oscar II var norsk konge frem til unionsoppløsningen i 1905. Hans forsonlige holdning i 1905 bidro til å avverge krigsfaren og sikre et fredelig oppgjør mellom de to nabolandene. Kongen var alltid nøye med å tale norsk i Norge og med nordmenn i det hele, og han etterlevde Grunnlovens krav om å oppholde seg i Norge en tid hvert år. Det var i Oscar IIs regjeringstid at det norske myntsystemet ble lagt om fra speciedaler og skillinger til kroner og ører. 5-øren du kan sikre deg i dag er fra den første 5-ørerekken preget i Norge, og er den sjette og aller siste årgangen av 5-ørene utgitt under Kong Oscar II.

MERK: Vi har begrenset med denne sisteutgaven tilgjengelig, og ser oss nødt til å begrense tilbudet til maks en mynt per samler.

Få prioritert tilgang til norske ører i bronse!
Kong Oscar IIs siste norske 2-øre i bronse fra 1902 innleder uforpliktende samlingen «Norske Ører i Bronse». Samlingen består av samtlige øremynter i valørene 1 -, 2- og 5-øre fra perioden 1875 – 1921, i tillegg inkluderer samlingen de ettertraktede øremyntene i jern som ble utgitt fra 1917 til 1920. Alle myntene i samlingen er preget ved Myntverket på Kongsberg, mens Norge var en del av Den skandinaviske myntunion. Samlingen er en stor del av Norges mynthistorie og helt unik i sitt slag.

Et nytt og spennende samleområde!
De siste årene har stadig flere samlere begynt å få øynene opp for de norske bronsemyntene, utgitt i perioden 1875 – 1921. Den økte interessen for norske ører i bronse merkes og mange av bronsemyntene blir stadig vanskeligere å få tak i. Fortsatt er myntene overkommelige i pris, og vi anbefaler deg derfor å begynne å samle på norske ører i bronse nå, før tilgangen blir vanskelig!

Ingen bindingstid
Som samler med prioritert tilgang får du tilsendt norske ører i bronse cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

Kostnadsfritt myntskrin!
I løpet av samle-perioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Vår normal pris for myntskrinet er 400 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1. Jeg kan sikre meg Kong Oscar IIs siste norske 2-øre i bronse fra 1902 for kun 79 kroner+ frakt på 39 kroner.  Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for mynten. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. I tillegg mottar jeg en flott slipsnål til en verdi av 350 kroner med motiv av Kong Haakon VIIs monogram. Slipsnålen leveres sammen med min neste mynt i samlingen.

2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen Norske Ører i Bronse fra perioden 1875 – 1921.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i bronse ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle myntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere mynter.

5.  De andre bronsemyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 59 kr.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra prioritetslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
2-øre
Årstall:
1902
Konge:
Oscar II
Diameter:
22 mm
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
Bronse
Vekt:
4 gram
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Utgivelsesland:
Norge