Kong Haakon VIIs første

Kong Haakon VIIs aller første 2-øre ble kun preget i årene 1906 og 1907, før den ble erstattet av en ny variant i 1909. Dette gjør mynten vi i dag kan tilby til Norges sjeldneste 2-øre variant, og 2-øren med desidert kortest levetid. Kun 1 av 67 utgitte 2-ører under Kong Haakon VIIs tid er av denne typen!

Når Haakon VIIs skulle utgi sine første 2-ører fulgte han Kong Oscar IIs fotspor og resultatet ble mynten du nå kan bli eier av. Slik som Oscar IIs 2-ører har mynten fått preget et kronet riksvåpen og H VII på advers side og den klassiske eikekransen på revers side. Denne tradisjonen strekker seg flere tiår tilbake i tid!

Bestill nå og se frem til:

  • Historisk førsteutgave av 2-øre typen til folkekongen Haakon VII
  • Norges sjeldneste 2-øre type - desidert kortest levetid!
  • Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Ører i Bronse"
  • 2-øren som var med på å avslutte en over 60 år lang tradisjon

Norges sjeldneste 2-øre type

Kun 1 av 67 2-ører utgitt under Kong Haakon VII har årstall 1906 eller 1907. Disse myntene er med andre ord sjeldne og ettertraktet blant våre samlere. De norske øremyntene forteller historien om landet vårt og den rivende utviklingen som fant sted på starten av det 20 århurdre og årene før. Både politisk, økonomisk og sosialt var 1880-årene frem til 1925 de store omveltningers tid, derfor har vi valgt å fokusere på disse myntene i samlingen "Norske Ører i Bronse". Mynten du i dag kan bli eier av ble utgitt få år etter unionsoppløsningen og var med på å forme det Norge vi kjenner i dag.

 

Siste 2-øren med eikekrans

De første norske myntene med eikekrans kom under Carl XIV Johan i 1844, og siden den gang har eikekransen vært å finne på norsk mynt. Eikekransen symboliserer styrke og har historie helt tilbake til gresk, keltisk og germansk mytologi.    

2-øren, som du nå kan bli eier av, er den siste norske 2-øren utgitt med eikekrans og avsluttet med dette en over 60 år lang norsk tradisjon med eikekrans på norsk mynt.

Vi har begrenset antall 2-ører fra 1907 tilgjengelig i dag - bestill nå!

1. Jeg kan sikre meg 2-øren fra 1907 for kun 59 kroner+ frakt på 49 kroner.  Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

2. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen Norske Ører i Bronse fra perioden 1875 – 1921.

3. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i bronse ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle myntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere mynter. De andre bronsemyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 69 kr.

4. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

5. Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra prioritetslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

6. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

7. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Valør:
2 øre
Konge :
Haakon VII
Diameter :
22 mm
Metall:
Bronse
Vekt:
4 g
Myntverk:
Den Kongelige Mynt
Særpreg:
Kong Haakon VIIs initialer H VII delt av et kronet riksvåpen og klassisk eikekrans