*Illustrasjonsblide, viser en av myntene vi har inne 

Ettertraktet verden over

Denne 20 franc gullmynten med flott hovedmotiv av den romerske gudinnen for landbruk, Ceres, er svært ettertraktet blant våre samlere. På grunn av det utsøkte portrettmotivet er denne gullmynten etterspurt blant samlere verden over. 

Bestil nå, og du kan glede deg til:

  • Flott originalmynt med motiv av Landbruksgudinnen Ceres
  • Siste gullmynt fra den andre franske republikk
  • Historisk dokument fra tiden før President Napoleon III utnevner seg til Frankrikes siste keiser
  • Over 170 år gammel - Kommer med tilbehør for oppbevaring og presentasjon

Om du ønsker å dele beløpet i mindre rentefrie rater, Kan du enkelt velge dette når du bestiller din gullmynt.

Franc - en av de viktigste gullvalutaene på 1800-tallet!

Sammen med britiske sovereign og amerikanske dollar var franske franc en av de tre sterkeste og viktigste valutaene på 1800-tallet. Mye av dette skyltes at Napoleon Bonaparte lanserte de nye gullmyntene i 1803, og at Frankrike fortsatte å produsere gullmynter med samme stabile vekt og finhet. Den sterke franske økonomien, selv gjennom to revolusjoner (1830 og 1848) gjorde franske franc svært ettertraktet også utenfor landegrensene.

På 1800-tallet vokste de store valutaene frem og gullstandarden skrev historien om en ny økonomisk verdensorden. 1800-tallet kan uten tvil kalles ”Det gylne århundre”, og selv om gull alltid har hatt en sentral rolle i menneskets historie har det aldri spilt en større rolle enn da. Originalmynter fra 1800-tallet og tidlig 1900 tallet, gullmyntenes århundre, er ettertraktede i Norge og verden for øvrig.

Gullmynt fra den II franske republikk

Den andre franske republikk er betegnelsen på det republikanske styret i Frankrike i perioden 1848 - 1852. Republikken oppstod som en følge av revolusjonen som satte en stopper for juli-monarkiet, som republikanerne mente kun hadde gitt frihet til en liten elite. Nok en gang ble ”frihet, likhet og brorskap”, fra den første republikken, Frankrikes motto. Republikkens mynter speilet også denne samfunnsendringen. Herskerportrettene ble fjernet og erstattet med andre symboler som Ceres. Republikkens president var Prince Louis-Napoleon Bonaparte, også kjent som Napoleons nevø.

Ceres regnes som den mest franske av de romerske gudene og er gudinnen for landbruk og fruktbarhet. Ceres var særlig kornets gudinne, og for franskmenn var korn og brød avgjørende. En svært stor del av maten franskmenn spiste var kornprodukter, og den franske revolusjonen lyktes delvis fordi folk sultet på grunn av korn. Slik ble korn og kornprodukter knyttet til Frankrikes revolusjon, og deres kultur og eksistensgrunnlag. Sammen med frihetsgudinnen Libertas er Ceres det mest erkefranske du kan se på en mynt. Denne kombinasjonen av korn og frihet ser vi også USAs Morgan-dollar fra 20 år senere.

Spesifikasjoner
Pålydende:
20 franc
Årstall:
1848 - 1851
Metall:
90 % Gull
Diameter:
21 mm
Vekt:
6,45 gram
Utgivelsesland:
Frankrike
Totalt opplag:
17,2 millioner