*Illustrasjonsbilde, viser en av myntene vi har inne 

Ikonisk fransk gullmynt kan bli din!

For aller første gang kan vi tilby våre samlere en vakker, ikonisk gullmynt fra den tredje franske republikk. Denne er blant de største klassikerne i fransk mynthistorie. Gullmyntens flotte hovedmotiv viser den kvinnelige personifikasjonen av landet Frankrike, "Marianne". Myntens revers har motiv av Den galliske hane, symbolet på de franske folk.

Vi har kun 6 eksemplarer tilgjengelige. Vær derfor rask om du ønsker å sikre deg ett eksemplar!

Bestill i dag og se frem til:
● En symboltung fransk gullmynt - Motiv av Marianne og Den galliske hane
● Valør innført av Napoleon Bonaparte etter den industrielle revolusjon
● Klassisk original fransk gullmynt - over 115 år gammel
● Markerer slutten på det gylne århundret

Hvorfor Marianne?

Kvinnelige personifikasjoner for land var en trend i flere land på 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Mens den norske personifikasjonen heter "Mor Norge" og den danske heter "Mor Danmark", så heter den franske personifikasjonen "Marianne". Navnet Marianne ble helt enkelt valgt fordi "Mari" og "Anne" var de mest populære kvinnelige navnene i Frankrike på 1800-tallet. Som sin amerikanske søster, var franske "Marianne" en gudinne for frihet, men hun symboliserte også brorskap og likhet. Symbolet Marianne oppstod under den franske revolusjon, derfor bærer hun også en rød hette, som var et yndet hodeplagg blant franske revolusjonærer som kjempet for frihet. 

20 franc i gull - en arv fra Napoleon Bonaparte

Det var Napoleon Bonaparte som på begynnelsen av 1800-tallet innførte 20 franc gullmynter. Derfor kalles disse myntene fortsatt for «Napoleon». Sammen med britiske sovereign og amerikanske dollar var franske franc en av de tre sterkeste og viktigste valutaene på 1800-tallet. De mange seierene under Napoleonskrigene og den franske statssalg av Louisiana i Amerika i 1803 for 80 millioner franc, brakte store pengesummer og gull til Frankrike.

Preget på inntekter fra den industrielle revolusjon

Senere, på slutten av 1800-tallet brakte den økonomiske framgangen fra Den industrielle revolusjon store inntekter til den franske statskassen. Disse inntektene ble blant annet brukt til å prege den legendariske 20 francen med motiv av «Marianne og Den galliske hane».

Bestill ditt eksemplar av den praktfulle gullmynten i dag, vi har kun 6 eksemplarer tilgjengelige!

Spesifikasjoner
Utgivelsesland:
Frankrike
Årstall:
1899 - 1906
Metall:
90 % gull
Diameter:
21 mm
Vekt:
6,45 g
Advers:
Marianne, symbolet på den franske stat.
Revers:
Den galliske hane, selve symbolet på det franske folk.