*Illustrasjonsblide, viser en av myntene vi har inne

Siste 20 kronor mynttype utgitt under Oscar II 

Den siste mynttypen av 20 kronor i gull som ble utstedt under Oscar II ble preget mellom 1900 og 1902. Mens de to første typene, utgitt i 1873–1876 og 1876–1899 hadde portrett av kongen designet av Lea Ahlborn, ble det bestilt et nytt portrett til denne siste typen. Det nye portrettet viser kongen i en riktigere alder enn på de tidligere portrettene, som ble brukt for første gang 30 år tidligere.

Bestill nå og se frem til:

  • En original gullmynt fra 1901 - over 121 år gammel!  
  • Med det siste kongeportrettet av Kong Oscar II på gullmynt
  • Historisk mynt preget i 90% gull
  • Leveres med historisk informasjon, ekthetsertifikat og tilpasset skrin for presentasjon

Den flotte gullmynten kan bli din for 8.950 kr. Samlerhuset spanderer frakten. Om du ønsker kan du dele beløpet i 3 rentefrie rater à 2.983,33 kr.

Advers og revers

På myntens revers er det svenske våpenskjoldet avbildet. Skjoldet er delt inn i fire: det første og fjerde feltet, oppe til venstre og ned til høyre, viser Sveriges Tre kronor. Det andre og det tredje feltet, oppe til høyre og nede til venstre, viser løven fra den kongelige Folkung-slekten.

Advers side viser et høyrevendt kongeportrett av Kong Oscar II; årstallet 1901 mellom to stjerner. Det nye portrettet viser kongen i en riktigere alder en tidligere utgaver. 

Gullmynt fra gullets storhetstid

På 1800-tallet vokste de store valutaene frem og gullstandarden skrev historien om en ny økonomisk verdensorden. 1800-tallet kan uten tvil kalles ”Det gylne århundre”, og selv om gull alltid har hatt en sentral rolle i menneskets historie har det aldri spilt en større rolle enn da. Originalmynter fra 1800-tallet og tidlig 1900 tallet, gullmyntenes århundre, er ettertraktede i Norge og verden for øvrig.

Minnes med takknemmelighet

Kong Oscar II (1827-1907) var sønn av Kong Oscar I, og ble konge etter Karl 15. i 1872 ved tronbestigelsen tok han valgspråket “Broderfolkenes vel”. Kong Oscar II var – unionen til tross, en konge vi har grunn til å minnes med takknemlighet. Den forsonlig innstilte kongen, som riktig nok motvillig ga slipp på sin kongemakt over Norge, bidro i stor grad til at overgangen til norsk uavhengighet kunne foregå i fredelige former.

Spesifikasjoner
Pålydende:
20-kronor
Årstall:
1901
Metall:
90% Gull
Diameter:
23 mm
Vekt:
8,96 g
Kvalitet:
God samlekvalitet
Advers:
Kongeportrett av Oscar II med omskriften «Kong Oscar II - Sveriges och Norges konung»
Revers:
Pålydende 20-kronor, riksvåpenet og kongsmottoet «Brödrafolkens Väl»
Utgivelsesland:
Sverige
Konge:
Oscar II
Myntsted:
Kungliga Myntet i Stockholm