Offisiell førsteutgave til OL 2026 - kun 12 gullmynter til Norge! 

I 2026 skal Italia for fjerde gang være vertsland for de olympiske lekene, med vinter-OL og Paralympics som går av stabelen i Nord-Italia med de to byene Milano og Cortina d’Amprezzo i sentrum. Vinter-OL 2026 blir de 25. olympiske vinterleker og arrangeres fra 6. til 22. februar 2026.

I et ekstremt lavt opplag på kun 1.000 eksemplarer for hele verden har vi klart å få tak i 12 eksemplarer av de aller første OL-myntene utgitt til vinter-OL i Milano-Cortina 2026.

Til det kommende vinter-OL har Det statlige italienske myntverket valgt å se tilbake på sin nasjonale olympiske historie, første gullmynt i opptakten til det olympiske myntprogrammet hedrer Italias aller første sommer-OL som ble avholdt i Roma i 1960. Et OL som aldri tidligere har blitt hedret med en offisiell minnemyntutgivelse i rent gull!

Den første gullmynten til vinter-OL 2026:

  • Offisiell OL-mynt fra vertsnasjonen Italia
  • Preget i 90 % gull og høyeste proofkvalitet
  • Leveres i original innpakning og med ekthetssertifikat fra det italienske myntverket
  • Svært begrenset opplag – kun 12 mynter til Norge!

Kun 12 gullmynter til Norge
Det italienske myntverket er svært restriktive når det gjelder å sende mynter ut av Italia. Faktisk måtte det omfattende italiensk byråkrati til for at Samlerhuset skulle få tak i de aller første myntene utgitt til vinter-OL i Milano-Cortina 2026. 

Første mynt i den offisielle myntserien "Olympic Heritage"  
Nå hedres Italias første sommer OL endelig med en offisiell gullmyntutgivelse. Roma var vert for sommer-OL i 1960 etter å ha blitt tildelt arrangementet i 1908, som senere ble flyttet til London på grunn av Vesuvio-vulkanens utbrudd i 1906. Lekene var en imponerende demonstrasjon av sport, kultur og historie, forenet av gjensidig respekt. Fra 25. august til 11. september samlet 83 nasjoner sine idrettsutøvere i Roma for vennlig konkurranse.

Romas rike historie ga en majestetisk bakgrunn for lekene. Norge tok en gullmedalje i seiling, og en ung Muhammed Ali debuterte med gull i lett tungvektsboksing. 1960-OL innførte også teknologiske nyvinninger med direktesendt TV og avansert tidtaking.

Offisielle olympiske minnemynter er et av verdens største samleområder - og det er svært viktig for oss at våre samlere får tilgang til disse ettertraktede myntutgivelsene. Denne muligheten får du trolig ikke igjen- vær rask og sikre deg den aller første offisielle OL-mynten til neste vinter OL i dag!

Spesifikasjoner
Pålydende:
20 euro
Utgivelsesår:
2023
Kvalitet:
Proof
Metall:
90 % gull
Diameter:
21 mm
Vekt:
6,45 gr
Opplag:
1000
Utgivelsesland:
Italia
Myntverk:
Det statlige italienske myntverket