Tidenes laveste opplag for en myntserie med amerikanske sirkulasjonsmynter!

Den enestående myntserien med 3 dollar gullmynter, som ble preget i perioden 1854 – 1889, har tidenes laveste opplag for amerikanske sirkulasjonsmynter. Totalt, for alle årene, ble det kun preget 535.000 eksemplarer i denne valøren. Den historiske "Indian Princess" er også den eneste amerikanske mynttypen som er preget i valøren 3 dollar.

Bestill nå og se frem til: 

  • Den eneste amerikanske mynttypen med 3 dollar valør
  • En over 100 år gammel gullmynt
  • Ettertraktet gullmynt blant samlere - unik valør

Om du ønsker å dele beløpet i mindre rentefrie rater, kontakt vår hyggelige kundeservice på telefon 66 81 15 00 så hjelper vi deg gladelig.

Gullmynten som skulle kjøpe frimerker

Historien vil ha det til at 3-dollaren ble skapt for å betale for frimerker. Saken var den at et frimerke på denne tiden kostet 3 cent, og siden disse ble solgt i hefter à 100 frimerker, ville en 3-dollar gjøre det enklere for folk å kjøpe hele hefter. Det faktum at prisen for 100 frimerker var mer enn de fleste amerikanere fikk for en full dags arbeid, var det kanskje ingen som tenkte på.

Eller kanskje var det gullrushet som skapte mynten?

En ganske annen historie om hvorfor 3-dollaren ble til handler om det store gullfunnet i California i 1848. For å få avsetning for de enorme mengdene med gull besluttet det amerikanske finansdepartementet å prege flere og større gullmynter i høyere valører. Mange mener derfor at 3-dollaren ble født etter stort press fra gull-lobbyister som ønsket å øke gullprisene enda mer.

Uansett hva årsaken var så ble mynten aldri særlig populær i sin egen samtid, men det har den til gjengjeld tatt igjen blant samlere i ettertid.

Designet av US Mints daværende sjefsgravør

3 dollar ”Indian Princess” er en av tre mynter med dette vakre motivet. Indianerprinsessen, som egentlig er Liberty med indiansk fjærpryd, har også vært gjengitt på to endollarer i gull. Gullmynten ble utformet av ingen ringere enn den daværende sjefsgravøren ved US Mint, James Barton Longacre, som blant annet også designet 20 dollar Liberty gullmynten. 

Bestill nå for å sikre deg 3-dollaren, som har en helt spesiell plass i amerikansk mynthistorie. Slik den ganske sikkert også vil få i samlingen din!

Spesifikasjoner
Pålydende:
3 dollar
Utgivelsesland:
USA
Utgivelsesår:
1854-1889
Metall:
90% gull
Diameter:
20,5 mm
Vekt:
5,02 gram
Gravør:
James Barton Longacre
Motiv:
Indian Princess
Kvalitet:
God samlekvalitet