Tenk deg at du skal på butikken og handle – men at du sliter med å bære med deg nok penger til melk og brød! Slik var det til tider i Tyskland i kriseåret 1923. På grunn av en vanvittig inflasjon ble pengeverdien dette året halvert i snitt annenhver dag! Dermed ble de gamle sedlene verdt så lite at man trengte store mengder kontanter selv for daglige innkjøp.
 

Dette kan du sikre deg GRATIS:

  • En seddel fra den gang brød og melk kostet millioner
  • Du betaler kun frakt 49 kroner
  • Titalls millioner i lommen
  • Omfattende historisk dokumentasjon
  • Seddelen leveres i spesiallaget beskyttelseslomme montert på informative albumsider som beskytter seddelen mot stav og smuss
  • Innleder en enestående serie med originalsedler knyttet til verdens største kriger – «Verden i krig – gjennom sedler»

Omfattende valutaspekulasjon
Det hele startet etter 1.verdenskrig – da Tyskland måtte betale enorme krigserstatninger. Markens verdi (Tysklands valør) sank raskt og ble snart gjenstand for omfattende valutaspekulasjon. Dermed akselererte verdifallet – og til slutt tok panikken overhånd. Folk løp for å bruke pengene sine – tidvis i trillebårer – i all hast før de ble verdiløse.

Mens den største seddelvaløren i 1922 var på 50.000 Papirmark, var den høsten 1923 på ufattelige 100 trillioner! Kollapsen var etter hvert uunngåelig, og til slutt ble papirmarken kassert til fordel for den midlertidige «Rentemark» - som bare kunne brukes innenlands.

Original inflasjonsseddel fra 1923
Naturlig nok ble de fleste inflasjonssedlene vekslet inn og destruert. Mange sedler har også blitt ofre for tidens tann i de over 90 årene som har gått siden 1923. Heldigvis for oss samlere ble likevel noen tatt vare på for ettertiden. Derfor kan vi nå tilby deg en original hyperinflasjonsseddel med pålydende utrolige 100 millioner mark!

Original inflasjonsseddel - ”millioner” GRATIS!
Seddelen er en original tysk inflasjonsseddel – med pålydende på 100 millioner mark! Seddelen kan du i dag sikre deg gratis. Du betaler kun frakt 49 kroner.

Vi forventer stor interesse og oppmerksomhet rundt denne hyperinflasjonsseddelen fra Tyskland. Ønsker du å sikre deg den, vil vi anbefale deg å bestille idag! Du får "100 millioner mark"-seddelen GRATIS. Du betaler kun frakt 49 kroner! VÆR RASK!

Spesifikasjoner
Pålydende:
100 millioner mark
Utgivelsesår:
1923
Kvalitet:
God samlekvalitet
Utgivelsesland:
Tyskland

Verden i krig – et historieverk fortalt med sedler i god samlekvalitet
Seddelen du i dag kan sikre deg kommer fra et håndplukket parti med originale sedler i meget god samlekvalitet. Sedlene har minimal slitasje og alle detaljer er godt synlige. Den tyske hyperinflasjonsseddelen innleder en enestående serie med originalsedler knyttet til verdens største kriger. Vi har jobbet svært lenge med å sette sammen en spennende seddelsamling som forteller krigs- og okkupasjonshistorien fra forrige århundre gjennom sedlene.

Vi har vært verden rundt for å skaffe spennende partier av sedler fra krig og kriser. I denne samlingen vil du blant annet kunne sikre deg originalsedler fra 2. verdenskrig, 1. verdenskrig, den russiske revolusjonen og den kalde krigen. Alt dette er helt uforpliktende for deg som samler, vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall  tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg.

Verdifullt tilbehør uten ekstra kostnad
Dersom du velger å samle 100 millioner hyperinflasjonsseddelen, vil du også motta elegant tilbehør til din samling. Seddelen leveres i spesiallagdet plastlomme montert på informative albumsider som beskytter seddelen mot støv og smuss, og sikrer best mulig oppbevaring. Med din andre forsendelse vil du også få et tilpasset samlealbum. Vår normal pris 225 kr, men du mottar det helt uten kostnad.

1.      Jeg kan sikre meg en original hyperinflasjonsseddel fra Tyskland fra 1923 helt gratis. Jeg betaler kun frakt på 49 kroner.

2.      Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar seddelen sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Seddelen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.      Sikrer jeg meg seddelen er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som gis muligheten til å samle den nye serien med ettertraktede originalsedler fra verdens største kriger. I serien «Verden i krig – gjennom sedler» vil jeg blant annet kunne sikre meg originalsedler fra 2. verdenskrig, 1. verdenskrig, den russiske revolusjonen, jernteppet og den spanske borgerkrigen.

4.      Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel til uforpliktende gjennomsyn om lag en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse. Prisen for videre forsendelser i samlingen er 460 kroner. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 39,95 kroner.

5.      I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Normal pris for albumet er 225 kroner, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.

6.      Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg endre forsendelsesintervall eller avslutte samlingen tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

8.      Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.