Nå kan du sikre deg årssettet 2017 i klassisk utgave. Årssettet 2017 inneholder to sirkulasjonsmynter med årstall 2017 i usirkulert kvalitet utgitt av Norges Bank; 5-kronen og 20- kronen med spesialpreg som hedrer det første samiske landsmøtet i Trondheim 100 år.

  • Norske mynter fra 2017 i usirkulert kvalitet fra Norges Bank; 5-kronen og 20-kroner med spesialpreg "Vekselvirkning"
  • Inkluderer årsmedaljen «H.M. Kong Harald V 80 år» fra Det Norske Myntverket
  • Forseglet for hånd av Det Norske Myntverket 
  • Kun 12.000 i opplag
  • Kun 240 kroner, kostnadsfritt tilsendt
  • Innleder samling med tidligere utgitte og fremtidige årssett fra Det Norske Myntverk

20-krone med spesialpreg: Det første samiske landsmøtet i Trondheim 100 år
20-krone sirkulasjonsmynt med spesialpreg som markerer 100-årsjubileet for det først samiske landsmøtet i Trondheim. Det første samiske landsmøtet ble avholdt i Metodistkirken i Trondheim 6-9 februar 1917, etter et initiativ av den sørsamiske kvinnen Elsa Laula Renberg. Møtet regnes som spiren til politisk oppvåkning og kamp for samenes rettigheter. På Samekonferansen i 1992 ble det vedtatt at 6. februar skulle være samefolkets dag, en felles feiring for alle samer i Sápmi (de samiske området i Norge, Sverige, Finland og Russland). Derfor ble 20-kronen med spesialpreg utgitt 6. februar 2017.

Motivet på 20-kronens revers er laget av den samiske bildekunstneren Annelise Josefsen fra Kokelv i Finnmark. Motivet heter “Vekselvirkning” og symboliserer samspillet mellom krefter. Symbolene er hentet fra samisk mytologi og er fritt satt sammen av tegn fra runebomma, et samisk trommeinstrument. Adversen har kongeportrettet av Harald V formgitt av Ingrid Austlid Rise.

5-kroner
5-kronen er formgitt av Ingrid Austlid Rise. Adversen viser St. Olavs ordenens storkorskjede med ordenstegn og omskriften «KONGERIKET NOREG». På reversen vises ornamentikk inspirert av bladet til akantusplanten, i stilen til treskjærer Ole Moene (1839-1908) 5-kronens utforming har vært den samme siden 1998. Vi må tilbake til 2012 for å finne sist gang 5-kronen ble utgitt av Norges Bank.

Årsmedaljen «H.M. Kong Harald V 80 år»
Årssettet 2017 inneholder, foruten de to sirkulasjonsmyntene, en flott årsmedalje i klassisk myntmetall. Temaet for minnemedaljen er Haralds 80-års dag. Årsmedaljens motiv viser portrett av Hans Majestet Kong Harald V. Medaljen bærer første strofe av Kongesangen; «Gud sign vår konge god!» sammen med jubileumsportrettet. Årsmedaljen er utformet av tidligere sjefsgravøren på Det Norske Myntverket Ingrid Austlid Rise og dette er hennes seneste kongeportrett.

Norske mynter fra 2017 i usirkulert kvalitet fra Norges Bank
Det Norske Myntverket preger alle mynter på oppdrag av Norges Bank. I 2017 ble det preget kun to sirkulasjonsmynter, 20-kronen og 5-kronen. Norges Bank hadde rett og slett tilstrekkelige lagerbeholdninger av både 1- og 10-kronemynter, så disse myntene trengte man ikke å slå i 2017. De er derfor heller ikke med i årssettet 2017.
 

 

Spesifikasjoner
Antall:
2 mynter
Pålydende:
20 kroner, 5 kroner
Utgivelsesår:
2017
Kvalitet:
Usirkulert
Opplag:
12.000
Medalje:
Minnemedaljen «H.M. Kong Harald V 80 år»

Din inngangsbillett til samling av norske årssett!

Sikrer du deg et eksemplar av årssettet i klassisk utgave fra 2017 innleder du samtidig en samling som inneholder kommende og tidligere utgivelser av norske årssett. Som fast samler er du garantert tilgang til fremtidige utgivelser av de ettertraktede årssettene, samtidig som du vil få muligheten til å sikre deg sjeldne tidligere årganger. Det er ingen bindingstid, og du har alltid 30 dager fri returrett. Noen av de tidligere årssettene er utsolgt fra Det Norske Myntverket og er i dag vanskelige å få tak i.

1. Jeg kan sikre meg ”Det Norske Årssett 2017”, klassisk utgave til 240 kr. Samlerhuset spanderer frakten. Årssettet inneholder årets sirkulasjonsmynter, 20-kroner med spesialpreg og 5-kronen utgitt av Norges Bank i usirkulert kvalitet, samt Det Norske Myntverkets årsmedalje som hedrer H.M.Kong Harald V 80 år.

2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar årssettet sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere årssettet i fred og ro før jeg betaler. Årssettet sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Sikrer jeg meg årssettet 2017 er jeg samtidig garantert plass på reservasjonslisten for fremtidige årssett som utgis av Det Norske Myntverket samtidig som jeg får mulighet til å sikre meg tidligere utgitte årganger.

4. Som fast samler av norske årssett får jeg tilsendt ett eller flere norske årssett om lag én gang i måneden eller sjeldnere avhengig av tilgang. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

5. Prisen for de ulike årssettene i samlingen varierer avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 39,95 kr.

6. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto om jeg velger å returnere et årssett. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.