I dag kan du bli eier av Kong Karl XVs sjeldne dobbelvalør i gull - en 1 Carolin/ 10 France.

Sikre deg;

  • En sjelden original gullmynt fra Kong Karl XV
  • Kun 6 gullmynter tilgjengelig!
  • Kun utgitt i årene 1968, 1869, 1871 og 1872
  • Ordre prioriteres i innkommende rekkefølge
  • Begrensning på én mynt per samler


A.O. Wallenberg - grunnleggeren av Stockholms Enskilda Bank i 1856
På 1860-tallet startet man i Sverige diskusjoner om fordelene med å skape en internasjonal gangbar valuta. Initiativtakeren til en slik mynt var A.O. Wallenberg. Han hadde håpet på en svensk tilknytning til den latinske myntunionen og så store fordeler for utviklingen av internasjonal handel med en felles valuta. 

A. O. Wallenberg lyktes med å fremme dette forslaget for den svenske riksdagen, og i 1868 ble det besluttet at Det Kungliga Myntverket skulle starte pregeprosessen med en ny gullmynt. Denne gullmynten skulle kalles Carolin og bære portrettet av den daværende Kong Karl XV. 

1 Carolin / 10 francs 1868-1872 - "den svenske dukaten"
Mynten hadde ingen direkte sammenheng med det rådende myntsystemet i Sverige. Det ble allerede benyttet en gullmynt - Dukaten, som man sluttet å prege etter at den nye carolinen kom ut i handel. Carolinen ble derfor kalt "den svenske dukaten". Mynten hadde en internasjonal verdi på 10 francs og var gangbar i den latinske myntunionen. Francen var på dette tidspunktet den dominerende valutaen i Europa. 

Sikre deg dobbeltvaløren, gullmynten fra Karl XV til kun 8.250 kroner. Ta kontakt med kundeservice på telefon 0 25 50 eller epost kundeservice@samlerhuset.no, så kan de dele opp i bekvemme månedlige rater à 1.650 kroner ved mottak etterfulgt av ytterligere fire månedlige betalinger på samme beløp. 

Spesifikasjoner
Konge:
Karl XV
Utgivelsesår:
1868-1872
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
90 % Gull
Diameter:
18,9 mm
Vekt:
3,23 gr
Utgivelsesland:
Sverige
Valør:
1 Carolin / 10 France