Det Kongelige Britiske Luftforsvaret Royal Air Force 100 år

Denne flotte gullmynten er utgitt i anledning av 100-årsjubileet til Royal Air Force – Det Kongelige Britiske Luftforsvaret. RAF ble verdens første uavhengige flystyrke da den britiske hæren og marinens flystyrker ble slått sammen på slutten av 1. verdenskrig i 1918. Frem mot 2. verdenskrig økte Royal Air Force i styrke, og i kampen mot aksemaktene fløy også alle de norske pilotene under Storbritannias flyvåpen.

De norske krigsflyverne fra 2. verdenskrig

De norske pilotene er en sentral del av historien når historien om Royal Air Force skal skrives. Alle nordmenn som fløy under krigen, fløy under Royal Air Force. Dessuten deltok minst 60 norske piloter i den britiske bombeoffensiven mot Tyskland i løpet av krigsårene. Livet som krigsflyver var ingen dans på roser, og til sammen mistet hele 334 norske piloter livet under 2. verdenskrig. Den offisielle minnemynten i gull som er utgitt i anledning av RAFs 100-årsjubileum er derfor også en heder til de mange norske flyverne som risikerte livet i kampen for et fritt Europa.

Som offisiell distributør for Det Kongelige Britiske Myntverket var vi tidlig ute og sikret oss hele opplaget på denne flotte gullmynten, og tilbyr denne eksklusivt til våre samlere.

Opplaget er satt til lave 500 eksemplarer på verdensbasis.

Spesifikasjoner
Pålydende:
£25
Utgivelsesår:
2018
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,99% Gull
Diameter:
22 mm
Vekt:
7,80 gram
Opplag:
500 på verdensbasis
Utgivelsesland:
Storbritannia