Designet av offisiell tegneserieillustratør
Denne nye Supermann-mynten er en offisiell canadisk minnemyntutgivelse, og bærer således dronning Elizabeth IIs portrett på advers side. Reversmotivet er derimot det som gjør denne mynten så spesiell! Opp fra myntens 2D-motiv kommer selveste Supermann i 3D opp og ut av mynten. Supermannskulpturen er designet av den kjente canadiske tegneserieillustratøren Jason Fabok, mannen bak mange Batman-, Supermann- og andre Justice League-illustrasjoner fra DC Comics. Selve mynten er preget i 99,99 % rent sølv, og skulpturen i 99,9 % sølv belagt med gull.

Med myntinskripsjon fra Krypton
Supermann-mynten er imponerende tung og stor med sine over 315 gram og 65 mm i diameter. Og som seg hør og bør for en ekte Supermann-mynt, er inskripsjonen skrevet med både jordlige bokstaver og symbolskrift fra planten Krypton – Supermanns fødested. Supermann ble født som Kal-El på planeten Krypton, og ble som barn sendt til jorda av foreldrene rett før planeten eksploderte. 

Offisielt ekthetssertifikat og samlekort
Mynten leveres i original forpakning fra Det Kongelige Canadiske Myntverket sammen med det individuelt nummererte ekthetssertifikatet og et samlekort som viser mynten fra konsept til ferdig produkt. Samlekortet inneholder også serietegner Jason Faboks originale illustrasjoner av Supermann.

Begrenset opplag – kun 1.000 eksemplarer
Supermann er virkelig superhelten over superhelter. Han er hovedpersonen i en av de mest kjente amerikanske tegneseriene og verdens første egentlige superhelt. Med historie tilbake til 1938 har han befestet seg som en verdenskjendis med sin røde flagrende kappe og karakteristiske S på sitt muskuløse bryst. Samleobjekter med Supermann er populære verden over, og vi var svært begeistret da vi ble presentert skulpturmynten på myntmesse i USA tidligere i år. Det har vært en enorm interesse for mynten, og vi er glade at vi gjennom våre gode kontakter hos Det Kongelige Canadiske Myntverket har klart å skaffe kun 7 eksemplarer til norske samlere. 

Spesifikasjoner
Antall:
7 stykk
Pålydende:
100 dollar
Utgivelsesår:
2018
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9% sølv (myntskulptur belagt med 99,9% rent gull)
Diameter:
65 mm
Vekt:
315,71 gram
Opplag:
1000 - utsolgt hos Det Canadiske Myntverket
Utgivelsesland:
Canada