Krigssølv hentet opp fra 4.700 meters dyp
16. februar 1941 var det britiske handelsfartøyet SS Gairsoppa på vei mot Storbritannia. Med seg i den hemmelige lasten hadde skipet en stor mengde sølv som skulle brukes til å finansiere de alliertes kamp mot nazistene. Dampskipet var gammelt, tregt og var nesten sluppet opp for kull da det måtte forlate konvoien det seilte i for å søke trygg havn. Bare timer utenfor kysten av Galway i Irland ble SS Gairsoppa torpedert av den tyske ubåten U-101. Skipet sank på bare 20 minutter, og både skipet og lasten ble tilsynelatende tapt for alltid.

Den store sølvskatten sank tilslutt ned til 4.700 meters dyp, nesten tusen meter dypere enn Titanic, og alt håp om å få reddet lasten ble straks slukket. Etter nærmere 70 år på havets bunn, ble krigssølvet lokalisert og brakt opp til overflaten. Takket være moderne teknologi er dette en av de dypeste skipsvrakoperasjonene noensinne!


En varig hyllest til krigsseilerne
De fire myntene er preget i ekte krigssølv hentet opp fra vraket av SS Gairsoppa på 4.700 meters dyp, og bærer hver sin setning fra diktet «For all Seafarers» av den prisvinnende britiske dikteren John Edward Masefield. Til sammen utgjør de den siste strofen av et vakkert dikt, skrevet for å hedre de tusenvis av handelsreisende krigsseilerne som sto opp mot en stor og mektig fiende og de mange som møtte sin ultimate skjebne under 2. verdenskrig. 

• Offisielle britiske minnemynter i sølv
• Utgitt i samarbeid med den britiske handelsflåten
• Preget i 99,9 % originalt krigssølv
• Sølv hentet opp fra 4.700 meters dyp – 1000 meter dypere en Titanic!
• Preget i høyeste pregekvalitet proof
• Strengt begrenset opplag – kun få mynter til Norge!
• Sølvmyntene utgjør til sammen siste vers av det britiske krigsdiktet «For all Seafarers»

Gratis i din andre forsendelse
I din andre forsendelse får til tilsendt krigsseilermedaljen og en informativ samlemappe hvor du kan plassere krigssølvmyntene dine. Dette får du gratis.

Ja takk, jeg bestiller krigsseilermynten ‘Angrep fra oven’ fra Gibraltar utgitt i rent 99,9% rent krigssølv fra 2. verdenskrig til kun 299 kroner (vanlig pris 599 kr). Samlerhuset dekker frakt og ekpedisjon. Hvis jeg beholder krigsseilermynten ‘Angrep fra oven’ vil jeg få tilsendt de tre andre minnemyntene i krigssølv fra Gibraltar som hedrer krigsseilerne. Myntene sendes i månedlige leveranser for 599 kr + 49,95 kr i frakt per mynt etter hvert som de utgis. I min andre forsendelse får jeg tilsendt gratis en informativ samlemappe og krigsseilermedalje preget i ekte krigssølv - helt gratis!
Myntene kan settes inn i samlemappen med krigsseilermedaljen, slik at jeg bygger opp en liten samling med krigssølvutgaver. Myntene mottas til fri vurdering md 30 dagers full returreett. Vi tar forbehold om utsolgt-situasjon.

Spesifikasjoner
Pålydende:
Half Crown
Utgivelsesår:
2016
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9% Krigssølv
Diameter:
32 mm
Vekt:
15,55 gram
Opplag:
10.000 - få til Norge
Utgivelsesland:
Gibraltar