Som et av musikkverdenens mest berømte par, ivrer John Lennon og Yoko Ono etter å spre sitt budskap om fred. De innser at en enkel bønn vil ikke være nok, og paret lanserer konseptet bed-in for fred.

Mynten er en offisiell minnemynt i 99,99 % rent sølv med motiv av John Lennon og Yoko Onos berømte sengeprotest i 1969. Mynten er et offisielt samleobjekt i begrenset opplag godkjent av Yoko Ono Lennon, utgitt av Det Kongelige Canadiske Myntverket.

Det berømte paret tilbragte uken mellom 26. mai og 2. juni 1969 til sengs på hotellet i Canada, omgitt av offentlighetens øyne, kameralinser og mikrofoner. Med et glødende engasjement delte de sin idealisme for verdensfred. Det var nettopp i den canadiske hotellsengen at John Lennon spontant utbrøt ordene «just give peace a chance», og med det satte ord på 1970-tallets antikrigsbevegelse. 1. og 2. juni grep han gitaren og inviterte kjente venner til å synge med på fredshymnen «Give Peace A Chance».

Mynten utgis av Det Kongelige Canadiske Myntverket og har motiv av paret John Lennon og Yoko Ono i deres hvite pysjamaser under sengeprotesten i 1969. Som en offisiell canadisk myntutgivelse pryder dronning Elizabeth IIs portrett myntens revers side. Mynten ble lansert på 50-årsmarkeringen for sengeprotesten på nevnte Queen Elizabeth Hotel i Montreal og ved John Lennons fredsmonument i hans fødeby Liverpool i England.

Det er kun 50 sølvmynter tilgjengelig for norske samlere!

Spesifikasjoner
Antall:
Kun 50 til norske samlere
Pålydende:
20 dollar
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,99% rent sølv
Diameter:
38 mm
Vekt:
31,39 gram
Opplag:
9.999
Utgivelsesland:
Canada