Det Statlige Franske Myntverket i Paris var lenge stengt grunnet den verdensomspennende koronapandemien, men åpnet ene og alene for å prege de offisielle minnemyntene i anledning av Frigjøringsjubileet 1945-2020. Dette er med andre ord en av få mynter utgitt denne våren.

Mynten er en offisiell Euro minnemynt pålydende 50 Euro, preget i 99,99 prosent Fairmined-sertifisert, rettferdig gull i et begrenset opplag på kun 1 000 eksemplarer.

Alliert samarbeid om utsøkt myntdesign
Designet er utført av den anerkjente amerikanske skulptøren Eugene Daub, kjent for å ha kunstverk avduket av President Obama, i samarbeid med Det franske myntverkets sjefsgravør Joaquin Jimenez. Myntmotivet er svært vakkert utført og vekker assosiasjoner til de store, mektige gullmyntene fra det gylne århundre. Dette er virkelig myntdesign på sitt beste! 

Preget i rettferdig gull – gull å være stolt av
De offisielle franske frigjøringsmyntene er preget i rettferdig utvunnet Fairmined-sertifisert gull. Organisasjonen Fairmined setter søkelyset på gullgruvens arbeidsforhold og miljøbelastning og sertifiserer gruver som oppfyller vilkårene. Det fører til en betydelig forbedring både for de som arbeider i gruvene og for samfunnet rundt. Rettferdig gull er etisk gull og fremtidens gull. Hva passer vel ikke bedre enn å prege nettopp frigjøringsmyntene i Fairmined-gull?

Spesifikasjoner
Pålydende:
50 euro
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,99% rettferdig og sporbart Fairmined gull
Diameter:
22 mm
Vekt:
7,78 gram
Opplag:
1.000
Utgivelsesland:
Frankrike