En historisk sisteutgave i gull!
For første gang kan vi tilby våre samlere Napoleon IIIs aller siste 5 franc i gull. I 2023 markerer vi at det er 150 år siden Frankrikes siste keiser, Napoleon III, gikk bort. Historien om Napoleon IIIs vekst og fall har fascinert utallige mennesker, som har ført til at hans mynter har blitt svært ettertraktede blant myntsamlere over hele verden. 

MERK: Vi har kun et begrenset antall gullmynter av Napoleon IIIs siste 5 franc i gull fra perioden 1862 - 1869 tilgjengelig. 

Bestill i dag og du kan glede deg til:

Gullmynt fra Frankrikes siste keiser
 Napoleon III portrettert med laurbærkrans
 En over 150 år gammel fransk gullmynt!
 Ingen videre forpliktelser - alltid 30 dager åpent kjøp

Presidenten som ville bli keiser
Kun tre år etter at Napoleon ble Frankrikes første demokratiske valgte president, organiserte han et statskupp og erklærte seg som keiser. Napoleon III var nevø av Napoleon Bonaparte, og de kan begge sies å være de som sterkest satte sitt preg på Frankrike og Europa på 1800-tallet. Den industrielle utviklingen under Napoleon III førte til en til kraftig vekst i verdensøkonomien, som gav Frankrike mulighet til å prege vakre gullmynter. 

Gullmynt fra det "gylne århundret"
Originalmynter fra 1800-tallet, gullmyntenes århundre, er ekstremt ettertraktede i Norge og verden for øvrig, og Napoleon IIIs siste 5 franc i gull er intet unntak. Sammen med mynten får du også utfyllende historisk informasjon om den spennende perioden i fransk historie som gullmynten var en del av.

Vi har et begrenset antall gullmynter tilgjengelig og anbefaler rask bestilling hvis du ønsker å sikre deg originalmynten fra Frankrikes siste keiser!

Spesifikasjoner
Keiser:
Napoleon III
Pålydende:
5 franc
Utgivelsesår:
1862 -1869
Metall:
90 % gull
Vekt:
1,61 gr
Diameter:
17 mm
Kvalitet:
God samlekvalitet
Utgivelsesland:
Frankrike