Ettertraktet sisteutgave fra gullets storhetstid!
På 1800-tallet vokste de store valutaene frem og gullstandarden skrev historien om en ny økonomisk verdensorden. 1800-tallet kan uten tvil kalles ”Det gylne århundre”, og selv om gull alltid har hatt en sentral rolle i menneskets historie har det aldri spilt en større rolle enn da. Fra 1870-tallet og frem til godt ut på 1920-tallet ble de skandinaviske «høyvalørene» 5 kr, 10 kr og 20 kr utgitt i gull. På den tiden var det slik at myntene fritt kunne brukes om hverandre i alle de tre Skandinaviske landene, etter som en krone var verdt like mye i Norge som i Sverige og Danmark.

Nå kan du bli eier av unionstidens aller siste 5-krone i gull, utgitt i 1901, til fordelspris 1.990 kroner fraktfritt tilsendt! Den ettertraktede 5-kronen i gull, ble preget i Stockholm under Kong Oscar II og var gyldig i både Norge og Skandinavia for øvrig. Vi har kun få gullmynter tilgjengelig - vær rask!

FOR KUN 1.990 KRONER SIKRER DU DEG:
  • Unionstidens aller siste 5-krone i gull 
  • Fordelspris på 1.990 kroner – 1.000 kroner i rabatt!
  • Ettertraktet siste utgave fra Kong Oscar II
  • En nesten 120 år gammel originalmynt i gull
  • Ekthetsgaranti og utfyllende historisk informasjon med gullmynten!
  • Kun 1 gullmynt per samler
  • 30 dager full returrett - ingen videre forpliktelser!


Gulltmynt gyldig i Norge, Sverige og Danmark
Bli eier av unionstidens aller siste 5-krone i gull fra 1901 til kun 1.990 kroner fraktfritt tilsendt! Den ettertraktede 5-kronen i gull, var unionstidens aller siste gullmynt tiltenkt vanlig, daglig bruk i både Norge og Skandinavia. I følge myntkonvensjonen var alle mynter utgitt under Den skandinaviske Myntunionen gyldig betalingsmiddel i alle de tre landene i unionen, Norge, Sverige og Danmark, uavhengig av hvilket av landene som preget myntene. Sammen med gullmynten får du ekthetssertifikat og historisk dokumentasjon.

En sjelden myntvalør i gull
Det er ikke ofte man kommer over 5-krone mynter i gull fra unionstiden med Sverige, da det kun var Sverige som preget denne valøren, og ikke Norge og Danmark under gullstandard-perioden i Skandinavia. 5-krone valøren er langt sjeldnere enn sine storebrødre, 10 og 20 kr gullmynter. 

MERK: Vi har kun 29 gullmynter tilgjengelig. Benytter du deg av dette tilbudet nå sparer du 1.000 kroner! 

Spesifikasjoner
Pålydende:
5 kronor
Årstall:
1901
Metall:
90 % gull
Diameter:
16 mm
Vekt:
2,24 gram
Konge:
Oscar II
Myntsted:
Stockholm