Gullmynt fra gullets storhetstid

Nå kan du bli eier av unionstidens og skandinavias aller første 5-krone i gull, utgitt i perioden 1881 - 1899, til kun 4.450 kroner! Den ettertraktede 5-kronen i gull, ble preget i Stockholm under Kong Oscar II og var gyldig i både Norge og Skandinavia for øvrig. Det er ikke ofte man kommer over 5-kronemynter i gull fra unionstiden med Sverige, da det kun var Sverige som preget denne valøren. 5-kroner er på grunn av dette langt sjeldnere enn sine storebrødre, 10 og 20 kr gullmynter. 

For KUN 4.450 kr kan du se frem til:

  • Unionstidens første 5-krone i gull fra 1881-1899 
  • En inntil 143 år gammel original gullmynt
  • Utgitt under gullets storhetstid - betalingsmiddel i både Norge, Sverige og Danmark
  • 30 dager returrett og ingen videre forpliktelser!

På 1800-tallet vokste de store valutaene frem og gullstandarden skrev historien om en ny økonomisk verdensorden. 1800-tallet kan uten tvil kalles ”Det gylne århundre”, og selv om gull alltid har hatt en sentral rolle i menneskets historie har det aldri spilt en større rolle enn da.

Fra 1870-tallet og frem til godt ut på 1920-tallet ble de skandinaviske «høyvalørene» 5 kr, 10 kr og 20 kr utgitt i gull. På den tiden var det slik at myntene fritt kunne brukes om hverandre i alle de tre Skandinaviske landene, etter som en krone var verdt like mye i Norge som i Sverige og Danmark.

Den norske gulltransporten

Tilsvarende gullmynter som den du nå kan sikre deg var del av den dramatiske gulltransporten som ble igangsatt etter det tyske angrepet på Norge i 1940. På heltemodig vis greide norske motstandsmenn å få gullmyntene og barrene ut av Norges Banks hvelv i grålysningen den 9. april, godt hjulpet av kaoset som oppsto på tysk side som følger av senkingen av Blücher samme natt. spesifikasjoner

Ettertraktet samleområde - ofte utsolgt

Både myntene og tilsvarende mynter som har vært med på gulltransporten er svært ettertraktet blant norske samlere, og 5-kronen du i dag kan sikre deg er intet unntak. På grunn av stor etterspørsel anbefaler vi å bestille nå. Vi vet av erfaring at denne 5-kronen normalt går utsolgt i løpet av kort tid.

Om 5-kronen allerede er utsolgt når du leser dette har du mulighet til å melde deg på venteliste ved å trykke "informer meg når samleobjektet blir tilgjengelig" og legge igjen din kontakt-informasjon.   

Spesifikasjoner
Pålydende:
5 kronor
Utgivelsesår:
1881-1899
Metall:
90 % gull
Diameter:
16 mm
Vekt:
2,24 gram
Monark:
Kong Oscar II
Myntsted:
Stockholm