Sjelden mulighet - sikre deg en original 50-øre i sølv!

Nå kan denne originale 50-øren fra 1918 bli din, og det for kun 95 kroner. Det er ikke ofte vi har mulighet til å tilby denne ettertraktede og over hundre år gamle sølvøren til nye kunder. Vi har et begrenset antall sølvmynter tilgjengelig i dag og anbefaler derfor rask bestilling - sølvmyntene er svært populære og forventes å bli raskt utsolgt!

For kun 95 kr kan du glede deg til:
✓ Norges nest siste 50-øre i sølv
✓ En av kong Haakon VIIs siste portrettmynter
✓ Innleder spennende samling med norske ører i sølv

Frakt 49 kr tilkommer


GAVE TIL DEG

Benytter du deg av tilbudet i dag mottar du disse flotte mansjettknappene med motiv av kong Haakon VIIs monogram helt kostnadsfritt. Mansjettknappene har en verdi på 200 kroner, og leveres med din neste mynt i samlingen

En av Norges siste øremynter i sølv

Mynten du i dag kan sikre deg ble en av de siste norske 50-øringene preget med sølv som myntmetall. Tradisjonen med å prege norske sirkulasjonsmynter i sølv er lang, og begynte allerede under Olav Tryggvason i 990-årene, men fra år 1920 gikk man over til å prege norske sirkulasjonsmynter i kobbernikkel og bronse.

I tillegg er det i år hele 10-år siden Norges Bank besluttet at 50-øringer ikke lengre skulle være gyldige som betalingsmidler. Det er ikke så altfor mange tiår siden man kunne kjøpe et brød, en kaffe eller en sjokolade for 50-øringen, men for ti år siden var det altså slutt, og den norske tradisjonen med øremynter som betalingsmidler var over. Dette gjør våre historiske øremynter litt mer spesielle!

En av kong Haakon VIIs siste portrettmynter

På adverssiden av øremynten fra 1918 vises kongeportrettet til en relativt ung kong Haakon VII. 50-øremynten fra 1918 er en av de siste myntene preget med kong Haakon VIIs portrett! Rundt portrettet er det preget «Haakon VII Norges Konge», samt hans valgspråk «Alt for Norge». 

Reverssiden er preget med det norske riksvåpenet, myntens pålydende, samt to eksemplarer av trikvetasymbolet. Dette symbolet ble brukt i Norge lenge før vikingtiden, og symbolet kan bety så mangt. Her er det den kristne tolkningen av trikvetraen som er viktig, der den symboliserer Den hellige treenighet. Trekantene representerer Faderen, Sønnen og Den hellige ånd.

Vi har et begrenset antall sølvmynter tilgjengelig og anbefaler deg derfor å bestille i dag for å sikre deg et eksemplar.

Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Ører i Sølv"
Kong Haakon VIIs 50-øre i sølv fra 1918 innleder uforpliktende samlingen "Norske ører i sølv". Samlingen består av sølvmynter i valørene 50-, 25- og 10-øre utgitt under Kong Oscar II og Kong Haakon VII. Norske øremynter i sølv er et populært og spennende samleområde for norske samlere. De norske øremyntene i sølv har flotte motiver og er alle på hver sin måte historiske vitnesbyrd fra 1800-, og 1900-tallet. En overkommelig pris gjør dette til et samleområde med bred appell.

En spennende samling!
Den norske sølvøren ble utmyntet for første gang i 1874, den gang som dobbeltvalører 3 skilling/10 øre og 15 skilling/50 øre. Skillingsvalørene ble først sløyfet i 1875 da de første rene sølvøremyntene, 10 ører, ble preget. Året etter kom 25 øren og i 1877 50 øren. Samlerhusets samling "Norske ører i sølv" består av alle norske ører i valør 10 øre, 25 øre og 50 øre i sølv, inkludert dobbeltvalører fra 1874 og 1875.

Hver gang vi får tak i nye mynter går de til våre faste samlere av "Norske ører i sølv".

Mye å se frem til!
Samlerhusets samling  ”Norske ører i sølv” har mye å by på. Sammen med hver eneste mynt, følger et ektehetssertifikat, som beviser at Samlerhuset garanterer opprinnelsen, ektheten og kvaliteten på myntene. Sammen med samlingen får du også en praktisk perm til oppbevaring av ektehetssertifikatene til hver enkelt mynt - helt uten ekstra kostnad for deg.

Spesiallaget skrin til 400 kroner - helt uten ekstra kostnad for deg
I samlingen "Norske ører i sølv" får du et eksklusivt myntskrin spesialtilpasset for oppbevaring av norske øremynter i sølv. Dette skrinet er virkelig flott, og har plass til samtlige norske ører i sølv. Myntskrinet koster normalt 400 kroner, men som fast samler av "Norske ører i sølv", får du det helt uten ekstra kostnad.

God samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representabel for sin type.

Du handler med full trygghet
Hver gang vi får tak i originale, norske sølvører, går de til faste samlere, til dagsaktuelle priser + 59 kroner i frakt. Enkelte årstall er spesielt vanskelig å få tak i, og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ta lenger tid. Du vil motta norske ører i sølv fra oss ca en gang i måneden så langt tilgangen tillater det. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har alltid 30 dager full returrett på alle forsendelser.

Salgs- og leveringsbetingelser
Mine Samlerhuset-fordeler

1.    Jeg kan sikre meg Kong Haakons 50-øre i sølv fra 1918 for kun 95 kroner + frakt på 49 kroner. Vår normalpris for 50-øren er 149 kroner + frakt på 69 kroner. Benytter jeg meg av dette tilbudet mottar jeg flotte mansjettknapper med motiv av Kong Haakon VIIs monogram til en verdi av 200 kroner! Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. 

2.    Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.    Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen norske ører i sølv fra perioden 1874 - 1919.

4.    Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i sølv ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle sølvmyntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere sølvmynter.

5.    Prisen for de andre sølvmyntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 69 kroner.

6. Bestiller jeg Norges nest siste 50-øre i sølv via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Kortet du har lagt inn i VIPPS belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

7.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. I tillegg får jeg et flott samlealbum for oppbevaring av ekthetssertifikater.  Vår normalpris for myntskrinet og samlealbumet er 400 kr og 125 kr tilsammen 525 kroner. Men dette betaler jeg ikke noe ekstra for.

8.    Jeg har alltid 30 dager returrett mot dekning av returporto, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettsloven

9.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

10.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
50-øre
Konge:
Haakon VII
Pregested:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Utgivelsesår:
1918
Metall:
Sølv
Diameter:
22 mm
Vekt:
5,00 gram
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge