Sikre deg den nye 500 kroner «redningsskøyta RS 14 "Stavanger"» fra Norges Bank i usirkulert kvalitet for kun 500 kroner (+39 kr i frakt).

VEKSLE TIL DEG;

  • 500 kr for 500 kr (+39 kr i frakt)
  • Usirkulert kvalitet – rett fra Norges Bank
  • Norges sikreste seddelserie
  • 30 dager full returrett
  • Leveres omtrent i starten av Desember

NB: Teksten "ikke gyldig" er ikke en del av seddelen. Seddelen er en normal usirkulert 500 krone seddel.

Denne 500-kronen tilhører seddelrekke 8 etter at kronemyntfoten ble innført i Norge i 1877. De nye sedlene står for noe helt nytt i internasjonal seddeldesign. Kombinasjonen av det tilbakeskuende, ikoniske forsidemotivet som viser havets betydning for landet vårt, der personportrettene har blitt erstattet med maritime ikoner.​
 

«Havet som bringer oss ut i verden»

Hovedmotivet på 500-kroneseddelen er redningsskøyta RS 14 "Stavanger", designet av Norges mest kjente båtbygger og konstruktør Colin Archer. Båten ble bygget på Archers verft i Larvik og sjøsatt i 1901. Den hadde til sammen 37 år i aktiv tjeneste for Redningsselskapet. Hovedmotivet på seddelen er designet med utgangspunkt i Redningsselskapets foto, tatt av Robby Madsen. Som ferdsels- og transportåre har sjøen vært av stor betydning for utvikling av økonomi og samfunnsliv i Norge. Skipsleden utgjør fortsatt en viktig del av transportnettet som binder landet vårt sammen. Langs hele norskekysten finner vi et finmasket nett av fyr og sjømerker.
Utvinningen av olje og gass har vært en avgjørende bidragsyter til velstands- og velferdsutviklingen, både når det gjelder inntekter til statskassen, investeringer og andel av total verdiskapning i Norge. De siste 50 årene har olje- og gassvirksomheten blitt en av bærebjelkene i norsk økonomi.


Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2018
Kvalitet:
Usirkulert samlekvalitet
Advers:
Hovedmotivet tar utgangspunkt i redningsskøyta RS 14 "Stavanger"
Revers:
I mønsteret kan du skimte en oljeplattform i horisonten, der de rektangulære formene er lengre enn på 200- kroneseddelen.
Vannmerke:
Hodet av lundefuglen samt valørtallet. Innlagt en sikkerhetstråd i papiret.
Format:
147 x 70 millimeter
Signatur:
Sentralbanksjefen Øystein Olsen og leder for seddelprosjektet i Norges Bank, Trond Eklund
Pålydende:
500 kroner

1.    Jeg kan sikre meg den nye 500-krone seddelen for kun 500 kr (+ 39 kr i frakt). Seddelen er i beste samlekvalitet - usirkulert kvalitet.
2.    Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar seddelen sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Seddelen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.
3.    Sikrer jeg meg seddelen innledes samtidig samlingen "Norske sedler".
4.    Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.
5.    Prisen for de ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr.
6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.
7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg betaler selv returporto om jeg velger å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.
8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.
9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.