I dag kan du bli eier den siste gullmynten fra det franske keiserdømmet - en 20 franc med “Laureate head” fra Napoleon III.

Sikre deg;

  • En sjelden original gullmynt fra Napoleon III
  • 1.000 kroner i rabatt – Kun i dag 6. desember!
  • 20 franc fra «den seirende keiseren»
  • Portrett av den triumferende keiseren iført laurbærkrans rundt hodet
  • Ordre prioriteres i innkommende rekkefølge
  • Begrensning på én mynt per samler


Napoleons seier i slaget ved Magenta i 1861 regnes som en avgjørende seier for Frankrike i den fransk-østerrikske krigen, og et høydepunkt for keiseren som ledet de franske styrkene. Slaget sto i den norditalienske byen Magenta, den franskpiemontesiske hæren på 59 100 soldater beseiret den østerrikske hæren på 58 000 soldater 4. juni 1859. For å feire den franske seieren i slaget ved Magenta i 1861 ble det bestilt et nytt portrett av Napoleon, der han ble forsynt med en laurbærkrans rundt hodet. 

Som sin onkel, Napoleon I Bonaparte, lot Napoleon III seg først avbilde på landets mynter som president av republikken, deretter som keiser og til sist som triumfator.

Våpenskjoldet
Designet på reversen utnytter nasjonal-symbolet maksimalt, med den kronede, majestetiske ørnen under Empire Français. Dette våpenskjoldet ble først introdusert av Napoleon I Bonaparte etter at han ble utropt til den første keiseren av Frankrike 18. mai 1804. Conseil d’Etat foreslo at man kunne bruke hanen som hovedsymbol. Det latinske ordet Gallus har dype røtter i Frankrikes historie og betyr både “hane” og “innbygger av Gallia”. Den franske hanen prydet det franske flagget under revolusjonen.
Napoleon Bonaparte avviste imidlertid forslaget om å bruke hanen som hovedsymbol siden han mente at “hanen ikke har noen styrke, den kan ikke på noe vis representere et keiserdømme som Frankrike”. Da han utstedte en ny 20-franc gullmynt, fulgte Napoleon III sin onkels eksempel. Han lot hanen i fred og innførte det store franske våpenskjoldet som hovedmotiv på reversen.

France som myntenhet
Franc var et naturlig valg som pålydende valuta da den latinske myntkonvensjonen ble etablert i Paris in1865 med Frankrike som pådriver i søken etter en verdensmynt på 1800-tallet. På grunn av dette ble 20- francen også lovlig betalingsmiddel i Belgia, Italia, Sveits og Hellas.

Sikre deg denne gullmynten fra Napoleon III i dag til kun 3.950 kroner, dette er hele 1.000 kroner i avslag og gjelder kun i dag 6. desember. Ta kontakt med kundeservice på telefon 0 25 50 eller epost kundeservice@samlerhuset.no for å sikre deg en av de 13 gullmyntene vi har til denne rabatterte prisen. 

Spesifikasjoner
Pålydende:
20 franc
Årstall:
1861-1870
Kvalitet:
Sirkulert
Metall:
Gull
Diameter:
21-22 mm
Vekt:
6,45 gr.
Advers:
Keiseren avbildet med moteriktig flippskjegg. Signaturen BARRE og et liggende anker viser til Albert Désiré Barre, hovedgravør ved myntverket i Paris fra 1855-1878.
Revers:
Randskriften er DIEU PROTEGE LA FRANCE, betyr “Gud være med Frankrike”.
Signatur:
Signaturen BARRE og et liggende anker viser til Albert Désiré Barre, hovedgravør ved myntverket i Paris fra 1855-1878.
Utgivelsesland:
Frankrike