Kun 30 mynter tilgjengelig i dag!

Frigjøringen har alltid blitt markert på utallige måter i både inn og utland. I anledning 75-årsmarkeringen for slutten på 2. verdenskrig, ble det utgitt offisielle minnemynter i sølv fra fem av de allierte nasjonene: Canada, Frankrike, Russland, Storbritannia og USA. Myntverk over hele verden tok del i markeringene ved å utgi minnemynter som hedret fred, hendelser fra verdenskrigen og personligheter som bidro til de alliertes seier. Disse minnemyntene er utrolig attraktive, både på verdensbasis og blant norske samlere. Vi har nå klart å skaffe den offisielle minnemynten utgitt av Russland, og er stolt over å kunne tilby denne sjeldenheten til et fåtall av våre gode samlere. 

Er du rask kan du, fraktfritt, sikre deg:

  • Attraktiv og ettertraktet minnemynt på verdensbasis
  • Svært vanskelig minnemynt - Få tilgjengelig utenfor det russiske markedet
  • Kun 30 mynter tilgjengelig i dag

Russiske mynter - Vanskelige å få tak

Russiske minnemynter er svært vanskelig å anskaffe, vi er derfor stolte over å kunne tilby deg denne minnemynten i sølv. På grunn av tilgjengelighet har vi begrenset antall minnemynter tilgjengelig, bestill derfor nå for å sikre deg ett eksemplar.

Visste du at?

Den tidlige historien om sovjetrussiske og sovjetiske rubler er ukjent for de fleste. Det er forståelig, for det var langt fra enkelt å henge med i svingene. For Sovjetunionen ble skapt i en kaotisk tid der verdenskrig og borgerkrig hadde preget russerne.

Etter første verdenskrig var inflasjonen galopperende, og noe måtte gjøres. For å sikre at russiske rubler fortsatt hadde verdi, skjedde to ting. Det ene var at det ble gitt ut sølvmynter. Det andre var at den russiske seddelvalutaen skulle oppdateres. Per 1922 skulle en «ny rubel» være verd 10 000 rubler fra 1921 eller tidligere. Siden man ikke fikk stort for 10 000 rubler i 1921, var det ikke en helt gal tankegang.

Problemer oppstå når ting ikke bedret seg i 1922. De nye rublene, som altså var verd 10 000 gamle rubler, mistet selv mye verdi. Innen året var omme, ble det klart at de nye rublene måtte veksles inn i «enda nyere» rubler. Vekslingsforholdet var nå 100 til en. Slik var en sovjetisk rubel fra 1923 verd 100 rubler fra 1922, som igjen var verd 10 000 rubler fra 1921. Man måtte altså gi (100 x 10 000 =) en million rubler fra 1921 for å få en ny rubel fra 1923. 

Minnemynten du i dag kan sikre deg er med andre ord verdt flere millioner rubler fra 1921! 

Spesifikasjoner
Pålydende:
3 rubel
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Proof
Metall:
92,5% sølv
Diameter:
39 mm
Vekt:
33,62 g
Opplag:
5.000
Utgiver:
Bank of Russia