*Bildet viser en av myntene vi nå har inne.

En skatt fra Aladdins tid

Denne sjeldne og autentiske Dirham-sølvmynten fra ca. år 800 er ikke bare et vindu til fortiden, men også et håndfast knytting til de fantastiske fortellingene om Aladdin og Ali Baba som har overlevd århundrer og fortelles den dag i dag!

Sølvmynten ble preget under tiden Midtøsten var fylt med rikdom, kultur og legender. Kjent over hele verden gjennom de klassiske fortellingene, symboliserer denne mynten eventyrlysten og undringen som Tusen og en natt fortsatt vekker hos samlere over hele verden.

Grip muligheten og bli eier av: 

  • En mynt lik de som ble brukt av Aladdin, Ali Baba og flere fra Tusen og en natt!
  • En over 1.200 år gammel sølvmynt
  • Sølvmynt kjent verden over på grunn av eventyrene
  • Ekthetssertifikat og skrin for presentasjon og oppbevaring

Opplev historien!

Man skulle tro at historiske mynter, som har overlevd mer enn 1200 år, kun kan ses bak glassmontrene i museene. Heldigvis for oss myntsamlere, blir disse fascinerende skattene av og til tilgjengelige for private samlere. Dette er din unike mulighet til å sikre deg en autentisk mynt fra epoken til Aladdin og Ali Baba. Grip sjansen nå - bli eier av verdenskjent mynt!

Fra Harun al-Rashid

Harun al-Rashid var en av de mest berømte kalifene i Abbasidenes kalifat, og regjerte fra 786 til 809 e.Kr. Hans styre er ofte idealisert i populære fortellinger, spesielt i "Tusen og en natt", hvor han fremstilles som en vis og rettferdig leder.

Sølvdirhamen fra Harun al-Rashids tid var en viktig valuta og er et populært samleobjekt i dag. Disse myntene ble preget i flere forskjellige byer over hele kalifatet, og myntens utforming inneholder ofte kalifens navn og tittel. Designet på myntene var ganske standardisert, med arabiske inskripsjoner og noen ganger med religiøse eller andre symboler.

Myntene fra denne perioden var ikke bare monetære instrumenter, men også midler for å spre politiske og religiøse budskap, samt å manifestere kalifatets enhet og stabilitet. Sølvdirhamer var sentrale i handelen både innenfor og utenfor kalifatets grenser, noe som understreker deres betydning i den økonomiske historien i middelalderens Midtøsten.

Vi har begrenset antall sølvmynter tilgjengelig i dag - gjør din bestilling nå!

Spesifikasjoner
Utgitt:
786-809
Pålydende:
Dirham
Metall:
Sølv
Vekt:
ca 2.9 gram
Diameter:
ca. 23,6 mm
Utgiver:
al-Rashid
Særpreg:
Kjent gjennom Tusen og en natt