Verdensimperium ved hjelp av mynt

For å erobre størstedelen av den kjente verden var Aleksander den store avhengig av leiesoldater, soldater som krevde betaling i form av mynter som den du nå kan sikre deg. Aleksander betalte sine tropper godt for å unngå at de plyndret der de tok makten.

Drakmen, som i dag kan bli din, er å regne som en av de mest berømte og viktigste myntvalørene til Aleksander! Erobringene til Aleksander forandret verden for alltid!

Bestill nå og se frem til:

Sølvmynt fra historiens største erobrer og krigfører
● Én av verdenshistoriens mest berømte og viktigste myntvalører - drakme
● Originalmynt som kan ha blitt brukt av datidens beste leiesoldater

Om du ønsker å dele beløpet i 2 mindre, rentefrie rater à 2259.5 kr (inkludert frakt og forsikring på 69 kr) kan du gjøre det ved bestilling

Historiens største erobrer og krigfører

Aleksander den store sies å være historiens største hær- og krigfører. På sitt største besto hans imperium av det vi i dag kjenner som Hellas, Tyrkia, Libanon, Egypt, Iran, Irak, Afghanistan og Pakistan.

Etter å ha erobret den persiske kongens og Egypts rikdommer, var Aleksander i stand til å forestå de største utmyntingene i den antikke greske verden i både gull og sølv. Drakmer var hovedmynt på denne tiden, noe som gjør valøren til en av de mest berømte og viktige myntvalørene i historien.

Motiv av halvguden Herakles

Under Aleksander den stores tid var det svært uvanlig å prege mynter med motiv av myntherren. Og rent formelt er det heller ikke motiv av Aleksander den store på mynten som nå kan bli din - motivet er av halvguden Herakles.

Herakles likner til forveksling på Aleksander den store. Selv om grekerne kjente ham som Herakles, var han forbløffende lik den østlige guden Melkart, og det var mange andre store helter som også passet til Herakles.

Spesifikasjoner
Pålydende:
1 drakme
Utgivelsesår:
328 f. kr til 323 f. kr
Metall:
Sølv
Diameter:
ca. 16 mm
Vekt:
ca. 4,1 g
Særpreg:
Motiv av halvguden Heracles