Bli eier av mynter som kan ha blitt holdt av kjente amerikanske kjeltringer!

Vi har nå fått inn en utrolig spennende nyhet, et sett med mynter som forteller historien om noen av America's most wanted. I settet finner du hele 6 originale amerikanske sølvdollar, preget i perioden 1878-1935. Du kan nå sikre deg mynter som kan ha vært en del av både togrøveri, bankran og plyndringer. Kanskje har akkurat de myntene du sikrer deg vært med på gjerningene til kjente skurker som Al Capone, Butch Cassidy, "Lucky" Luciano, Dalton-brødrene, Jesse James eller Bonnie og Clyde? Myntene i settet er håndplukket slik at det er størst mulighet til at de kan ha vært innom hånden til noen av disse.

Dette kan du glede deg til: 
★ Hele 6 originale amerikanske sølvdollar
★ Mynter som kan ha vært holdt av kjente amerikanske kjeltringer
★ Utrolig spennende og informativt historiehefte
★ Ingen videre forpliktelser og alltid 30 dager åpent kjøp!

Myntene leveres i utrolig flott, revolverlignende kapsel!

Om sølvmyntsettet

Myntsettet fokuserer på vinningsforbrytere i det amerikanske samfunnet. Dette fordi det er mer sannsynlig at en av myntene i settet har vært en del av byttet til en eller flere av de mange vinningsforbryterne som var i samfunnet i tidsperioden 1870-1930. Settet består av to typer mynter: Morgan-dollar og Peace-dollar. Det var i all hovedsak disse som sirkulerte i det amerikanske markedet i denne tidsperioden.

Du får tre eksemplarer av hver mynttype, men alle eksemplarene er preget på forskjellige myntverk. Dette for å fortelle historien om kjeltringer fra hele USA, samtidig som det øker sjansen for at en av myntene faktisk har blitt holdt av en skurk. Hovedmyntverket på denne tiden var i Piladelphia, men mynter ble også preget i New Orleans (fram til 1908), i San Francisco, i en kort periode i Carson City og fra 1921 i Denver. Måten man kan skille myntene fra hverandre på er ved å se på reversen. Om du kan skimte en "S" ble den preget i San Fransisco og om du kan skimte en "O" ble den preget i New Orleans. Og om du finner en "D" ble den preget i Denver. Kan du derimot ikke skimte en av disse bokstavene ble den preget i Philadelphia, som i motsetning til de andre ikke preget noen spesielle kjennetegn på sine mynter. 

Morgan-dollar

Myntsettet består av 3 eksemplarer av den legendariske Morgan-dollar. Det som skiller myntene fra hverandre er hvor de er preget, noe som også øker sjansen for at de har vært holdt av en amerikansk skurk. Du finner en Morgan-dollar fra Philadelphia, en fra New Orleans og en fra San Fransisco. 

Som nevnt over lå hovedmyntverket i USA i Philadelpia, som ligger nesten helt øst i USA. Morgan-dollar var ikke så populære på østkysten, så mange av de som ble preget i Philadelphia fant etterhvert sin vei over på vestkysten. Det er derfor størst sannsynlighet for at nettopp disse har vært holdt av en av de aktive skurkene i denne tidsperioden.

I 1836 åpnet myntverket i New Orleans. Byen hadde ikke tilgang til sølv, men ett myntverk ble alikevel åpnet da det var et ettertraktet knutepunkt for alle som fulgte Mississippi ned eller kom opp fra Mexico eller Karibia. Myntene som ble preget her sirkulerte i de nærliggende områdene som Oklahoma og Kansas. Med andre ord, rett i lomma på kjente amerikanske skurker som blant annet James-brødrene og Dalton-gjengen, kjent fra "Lucky Luke"-serien. Denne gjengen var bank- og togranere, og var kanskje den mest fryktede og mektigste gjengen på 1890-tallet. 

Om du ser på reversen på mynten din kan du skimte en "O" under ørnen. Kanskje har akkurat denne vært en del av forbrytelsene til selveste Jesse James?

Myntverket i San Fransisco er ett direkte resultat av gullrushet i California (1848-55). Dette myntverket var det minste av de store myntverkene på denne tiden, men også i områdene hvor disse myntene sirkulerte herjet flere av amerikas banditter. For eksempel holdt både Chris Evans og Wyatt Earp i perioder til i San Fransisco. 

Peace-dollar

I myntsettet finner du også 3 eksemplarer av den verdenskjente Peace-dollaren, utgitt for å symbolisere fred etter første verdenskrig. Peace-dollaren var den siste rene sølvdollaren som ble utgitt (altså med 90 % sølv). Disse ble preget i Philadelphia, San Fransisco og Denver. 

Myntverket i Denver preget ikke sølvdollar før i 1921, og året etter ble en av myntverkets varebiler ranet og hele $200 000 havnet på aveie. Myntverket fikk dermed sin egen plass i gangsterhistorien. . 

Disse myntene kan bli dine:

Det er begrenset med tilgjengelighet, så bestill allerede nå for å sikre deg denne spennende nyheten!

Spesifikasjoner
Antall:
KUN 50 sett til Norge!
Myntene:
3 x Morgan-dollar og 3 x Peace-dollar
Metall:
Sølv
Myntsettets utgivelsesår:
2021