Mynten du kan sikre deg i dag har motiv av et solid anker preget med høyt relieff på en bakgrunn i svart proof kvalitet. Effekten av det blanke ankeret, det matte i tauet og den sorte bakgrunnen viser virkelig potensialet i den innovative pregeteknikken kalt smartminting©. Mynten er preget i hele 2 unser rent sølv og har en diameter på 38,61 mm. Dette er en stor og tung mynt preget tvers gjennom i 99,9 % rent sølv.


Fair Winds and Following Seas

Til venstre for ankeret på mynten finner du inskripsjonen Fair Winds & Following Seas, et vanlig engelsk uttrykk for hell og lykke på havet. Denne mynten kan kanskje passe som gave til en sjømann, som en lykkemynt i egen båt eller for å minne om håp og trofasthet.

   James Cook og Cook Island

Anker-mynten er utgitt av Cook Island, en øygruppe i Stillehavet som er en assosiert stat og del av Kongeriket New Zealand. Cook Island har lange sjøfartstradisjoner, og har navnet sitt etter den britiske kapteinen og oppdageren James Cook. Cookøyene ble befolket første gang ca. mellom år 500 og 800, og ble oppdaget av spanske oppdagere i 1596. I 1773 og 1777 kom den britiske kaptein James Cook til øyene. Han ga området navnet Hervey. Først på et russisk kart fra 1824 fikk øygruppen sitt nåværende navn Cook Island. I 1994 ble det holdt en folkeavstemning om å skifte navn på landet til Avaiki, men forslaget fikk ikke flertall blant velgerne.

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 dollar
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9% Sølv
Diameter:
38,61 mm
Vekt:
2 unser, 62,2 gram
Opplag:
999
Utgivelsesland:
Cook Islands