Fyll samlemappen din med offisielle sølvmynter!
- Godkjente av Buckingham Palace

Takk for at du bestilte hjem ditt eksemplar av minnemedaljer "Havets Helter". Du bidrar nå til at krigsseilernes historie ikke glemmes, og til at de får den anerkjennelsen de fortjener!

I dag kan du fylle samlemappen din med disse 4 flotte minnemyntene som hedrer alle de tusen sjøfolk som seilte i Nord-Atlanterhavet, i det lengste slaget under 2. verdenskrig. Alle myntene er preget i 99,9 % sølv, i beste pregekvalitet proof og utgitt i samarbeid med Den britiske handelsflåten. Myntene bærer også portrett av dronning Elizabeth II og er godkjent av Buckingham Palace.

Om du ønsker å fylle samlemappen din anbefaler vi deg å bestille allerede nå. Opplaget på hver mynt er på lave 10.000 eksemplarer på verdensbasis, der kun et fåtall kommer til Norge.  

Dette kan du glede deg til:
Hele 4 mynter i 99,9 % sølv og beste pregekvalitet proof
• Hedrer sjømennene som kjempet i slaget om Atlanterhavet
• Utgitt i samarbeid med Den britiske handelsflåten og godkjent av Buckingham Palace!

Du kan fylle samlemappen din med disse 4 flotte sølvminnemyntene for 2.490 kr. Om du ønsker kan du dele beløpet i 2 rentefrie rater à 1.245 kr. Bestilling medfører ingen videre forpliktelser. 

Sølvmynter hedrer slaget om Atlanterhavet

Slaget om Atlanterhavet var det lengste og hardeste slaget under 2. verdenskrig. Her risikerte tusener av allierte krigsseilere daglig liv og helse i den livsviktige kampen mot nazistene for å få fram viktige forsyninger. I dag kan du bli eier av 4 offisielle minnemynter som hedrer de modige sjømennene. Her kan du lese hva de forskjellige sølvmyntene hedrer:

«SLAGET VED NORDKAPP»
Denne mynten minnes en viktig seier for de allierte styrkene. For å hindre de alliertes leveranser i den arktiske konvoien, satte Tyskland inn den enorme slagkrysseren «Scharnhorst» i nord. Andre juledag 1943 senket de allierte den tyske krysseren ca. 60 nautiske mil fra Nordkapp.

«KAMP OVER OG UNDER VANN»
Ubåtene var lenge Nazi-Tysklands store styrke under slaget om Atlanterhavet. De mange krigsseilerne måtte kjempe en daglig kamp for liv og helse i et slag som foregikk både under og over havoverflaten. De lot seg ikke stoppe – kampen mot nazistene måtte vinnes!

«DE ARKTISKE KONVOIENE»
I tillegg til å kjempe mot ubåter, krigsskip og fly måtte også de mange tusen allierte sjøfolkene kjempe seg gjennom det kalde Nordishavet med forsyninger til Sovjetunionen. En ekstra fare i det arktiske farvannet var det iskalde været. Med temperaturer ned mot 50 minusgrader ble pusten til is som skar inn i huden, og nådde den som falt ned i det iskalde vannet!

«LOOK TO NORWAY»
USA og Norge knyttet nære bånd under krigen. Her minnes President Roosevelts berømmelse av den norske motstandskampen i 1942. De udødelige ordene «Look to Norway» står som et symbol på alliert samarbeid og vennskap.

Fyll samlemappen din i dag - kun et fåtall kommer til Norge!

Spesifikasjoner
Antall:
4 minnemynter
Metall:
99,9 % sølv
Kvalitet:
Proof
Diameter:
32 mm
Vekt:
15,55 gram
Pålydende:
Half crown
Årstall:
2016
Opplag:
10.000 av hver mynt
Advers:
Dronning Elizabeth II
Utgivelsesland:
Den britiske kronkolonien Gibraltar