For å feire starten på De Olympiske Lekene i Tokyo 2020 har vi på Samlerhuset nå knalltilbud på Offisielle sølvminnemynter utgitt til OL lekene i Tokyo.

Minnemynten du nå kan kapre feirer både OL i Tokyo og hedrer idretten baseball, den offisielle sølvminnemynten er preget i 99,9% sølv og høyeste pregekvalitet - Proof. 

Benytt deg av åpningstilbudet som inneholder: 

  • En Offisiell Olympisk sølvminnemynt utgitt til OL i Tokyo 2020
  • Minnemynt i 31,1 gram sølv
  • Evig minne om Tokyo OL 2020 og baseball 
  • Spesiallaget kapsel fra myntverket i Japan

Preget med "feil" årstall

De offisielle sølvminnemyntene utgitt til OL i Tokyo er preget med "feil" årstall og minnemynten som hedrer baseball som OL idrett er intet unntak. Årstallet 2020 kan ses på minnemyntens revers side sammen med den offisielle logoen for Tokyo OL 2020. Som kjent ble OL utsatt på grunn av pandemien. 

Voksende idrett i Norge

Baseball er en relativt liten idrett i Norge, selv har Norges Softball og Baseball Forbund mål om 1500 medlemmer innen 2024. Når det kommer til OL er det ofte grener som friidrett, svømming, roing og håndball som får mest oppmerksomhet her i Norge. Mye grunnet utøvere kled i rødt, hvitt og blått. Gjennom tidene har vi kun tre nordmenn som har spilt baseball på toppnivå, mest kjent av disse er John Josep Anderson. Anderson spilte i den amerikanske ligaen Major League Baseball og hadde sin beste sesong i 1898, i løpet av 98-sesongen hadde Anderson flest tripler, ekstrabaser og best sluggingprosent i hele ligaen! 

Baseball er en av fem nye idretter til Tokyo OL. Rettere sagt gjør idretten comeback, da idrettsgrenen tidligere har vært en del av OL, men ble tatt ut av programmet etter Beijing OL i 2008. Det er hele 12 år siden sist du kunne kapret en Offisiell OL mynt som hedret idretten som nå gjør comback. Så langt er det Cuba som har dominert idretten med hele tre seiere i OL. 

Unikt mønster - Mama Shibori

Advers side på de offisielle minnemyntene utgitt til Tokyo OL har alle et unikt Mama Shibori-mønster. For minnemynten som hedrer baseball er symbolet for sirkler brukt. For oss Nordmenn blir det enklest å sammenligne symbolene brukt som en type tinktur hvor kombinasjoner av striper og prikker har en egen betydning.    

Hele 4 åpningstilbud

Om du ønsker å benytte deg av flere åpningstilbud på Offisielle Olympiske sølvminnemynter utgitt til OL i Tokyo 2020 kan du bøsøke vår OL kategori gjennom denne linken: https://www.samlerhuset.no/ol 

Eller trykke deg videre på linkene under for å se de tre andre tilbudene: 

Friidrett (UTSOLGT): https://www.samlerhuset.no/ol-athletics-tilbud

Svømming: https://www.samlerhuset.no/paralympics-swimming-tilbud

Badminton: https://www.samlerhuset.no/ol-badmington-tilbud

Spesifikasjoner
Pålydende:
1000 yen
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9 % sølv
Diameter:
40 mm
Vekt:
31,1 g
Utgivelsesår:
2019
Opplag på verdensbasis:
100 000 (max. 10 % til det internasjonale markedet)
Advers:
Viser en baseball - og en softballspiller med tradisjonelle Mame Shibori-mønster i bakgrunnen, som symboliserer små sirkler
Revers:
Offisiell OL i Tokyo 2020 logo. ologram med kirsebær-blomster og ginkgoblader
Utgivelsesland:
Japan