Bokens baksidetekst:

Festbanketten var allerede planlagt. Gjennom et brutalt overraskelsesangrep skulle 60 000 tyske soldater erobre den viktige havnebyen Murmansk og sikre Nordfronten – Hitlers skjebneområde. Selv om ryktene om en invasjon hadde svirret lenge, ignorerte Stalin advarslene fra Churchill og nektet til det siste å mobilisere.

Natt til 29. juni rykket general Eduard Dietls seiersvante bergjegere over den russiske grensen. Men Hitlers spydspiss skulle snart møte uventet motstand på den uframkommelige tundraen. I all hast var russernes 52. infanteridivisjon sendt til Litzadalen, tyskernes siste hindring på veien mot Murmansk.

I ukesvis raste kampene på Østfrontens nordligste frontavsnitt, og gang på gang presset innbitte russere fienden tilbake over den blodstenkte Litzaelvens bredder. Behovet for forsterkninger var akutt, men både den tyske hærledelsen og de allierte krigslederne nølte med å komme sine styrker til unnsetning. Samtidig leverte britiske kodeknekkere stadig sikrere informasjon om de tyske planene langs Ishavskysten.

I et spenningsmettet og kunnskapsrikt drama basert på hittil ukjente kilder skildrer Alf R. Jacobsen slaget som ble det blodigste på Østfronten sommeren 1941. På særegent vis avdekker forfatteren krigsledernes dilemmaer i en uoversiktlig tid, alltid tett flettet sammen med vitnesbyrd fra frontlinjen.

Med etterord av general (R) Sverre Diesen.

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2014
Språk:
Norsk
Format: :
264 sider