Nå tilgjengelig for noen få utvalgte samlere:

  • Sjelden gullmynt fra Jérôme Bonaparte, Napoleons bror
  • Preget i Tyskland under napoleonskrigene for mer enn 200 år siden!
  • Ettertraktet tidsvitne for hvordan Napoleon rystet Europa

Nå kan du bli eier av en gullmynt utgitt i tiden da Napoleon rystet Europa med sine felttog og la store deler av kontinentet under seg. Denne gullmynten er preget under Napoleons yngste bror, som Napoleon innsatte som konge av Westfalen. Det er svært sjelden vi har denne myntskatten tilgjengelig. Vi anbefaler at du handler raskt, hvis du ønsker å sikre deg "kronen på verket" i enhver myntsamling med historiske gullmynter. 

Utgitt av broren til verdens fremste general

Napoleon fikk makten i Frankrike like etter revolusjonen i 1789, der det gamle monarkiet ble avskaffet, og det ble innført et nytt styresett med republikk. Napoleon er berømt for sine militære erobringer og står ved siden av Aleksander den store som en av de høyest respekterte militære lederne i Europas historie. 

Jérôme Bonaparte hadde knapt avsluttet skolegangen, før hans eldste bror ledet han inn i militæret. Etter at Napoleon Bonaparte ble utnevnt til fransk keiser i 1804 strødde han om seg med titler og kongedømmer til sine slektninger. Hensikten med denne rausheten fra Napoleons side var ikke å glede familien, men å kaste glans over det unge dynastiet og derved styrke dets legitimitet.

Hans mor fikk eksempelvis tittelen Madame Mère de Sa Majesté l´empereur - Madame Mor til Hans Majestet Keiseren, og selv Napoleons svogere ble pyntet på med makt og titler. Napoleons yngste bror var intet unntak som ble innsatt som konge av Westfalen med hovedstad i byen Kassel i Tyskland.

Gullmynt fra Gullets storhetstid

På 1800-tallet vokste de store valutaene frem og gullstandarden skrev historien om en ny økonomisk verdensorden. 1800-tallet kan uten tvil kalles ”Det gylne århundre”, og selv om gull alltid har hatt en sentral rolle i menneskets historie har det aldri spilt en større rolle enn da. Originalmynter fra 1800-tallet og tidlig 1900 tallet, gullmyntenes århundre, er ettertraktede i Norge og verden for øvrig.

Kun noen få gullmynter tilgjengelig!

Det er svært sjeldent vi kommer over denne historiske myntskatten i gull som dokumenterer Napoleons erobringer i Europa. Vi har kun noen få eksemplarer av gullmynten til Jérôme Bonaparte tilgjengelig, og anbefaler rask bestilling hvis du ønsker å eie din del av denne fascinerende historien!

Spesifikasjoner
Konge:
Jerome Bonaparte
Pålydende:
20 franken
Årstall:
1808 - 1813
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
90 % gull
Diameter:
21 mm
Vekt:
6,45 gram
Utgivelsesland:
Kongeriket Westfalen opprettet av Napoleon Bonaparte