Ved hjelp av moderne teknologi og pregekunst, og gjennom et eksklusivt samarbeid med den Disney-eide tegneserieprodusenten MARVEL, har øystaten Fiji gitt ut denne helt spesielle Captain America-mynten belagt med sølv og med innebygd lyseffekt!

Superhelter på mynt utgjør verdens første mynter med innebygd lys, en effekt som får din favoritt-superhelt til å bokstavelig talt lyse opp. Ved å trykke på baksiden av denne minnemynten, kan du se detaljer i Captain America-motivet lyse!

Captain America dukket opp for første gang i 1940, og i det første nummeret slår han til Adolf Hitler. Begge de to skaperne var jødiske, og brukte figuren aktivt som antinazistisk propaganda. Captain Americas alter ego er den irskfødte Steve Rogers, som blir avvist av det amerikanske militæret på grunn av mangel på fysisk styrke. Da han møter offiseren bak det topp hemmelige prosjektet Operation Rebirth, som skal utvikle supersoldater for å bekjempe det tredje riket, får han sprøyter som gir han superkrefter. Captain America er i dag en del av MARVELs superheltgruppe Avengers.

Spesifikasjoner
Pålydende:
Halv dollar
Utgivelsesår:
2017
Kvalitet:
Brilliant usirkulert sølvbelagt mynt
Metall:
Kobbernikkel
Diameter:
50 mm
Vekt:
56,29 gram
Opplag:
50.000
Utgivelsesland:
Fiji